Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Zo in slaap of altijd gedoe? Het is maar net welk sterrenbeeld je kind heeft

Astrologen zeggen aan de hand van het sterrenbeeld te kunnen voorspellen of een kind zoet gaat slapen na het voorlezen, of eerst nog tien keer uit bed komt. Of het klopt? Zeg jij het maar. En geef toe dat dit best nieuwsgierig maakt...

Advertentie

Steenbok (22 december t/m 19 januari)

Steenbokken nemen niet graag risico’s. Hij zal het er dus niet snel op wagen om te gaan spoken. Al blijven kinderen natuurlijk wel kinderen, dus wees niet verrast als je ontdekt dat hij stiekem toch een paar bladzijdes van zijn lievelingsboek leest. Maar… dat doet hij om beter te leren lezen, want Steenbokken zijn heel ambitieus.

Tip! Hier bestel je de mooiste posters met sterrenbeelden voor op de kinderkamer

Waterman (20 januari t/m 18 februari)

Als Watermannen érgens in uitblinken, is het in communiceren. Bereid je daarom maar voor op flinke discussies rond bedtijd. En zo lukt het hem zonder scènes te schoppen toch regelmatig om een halfuurtje langer op te blijven. Want je trapt elke keer weer in z’n mooie praatjes.

Lees ook: Doorslapen in het eerste jaar, niet zo gebruikelijk als gedacht

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Vissen zijn heel gevoelig, ook voor de energie om hen heen. Hun verbeelding kan daardoor nogal op hol slaan in het donker. Dan zitten er spoken in de kast, monsters onder het bed en komen er ‘griezelige geluiden’ uit de badkamer. Zorg dat ze geen enge dingen op tv zien, want voor je het weet gaat hun fantasie met ze aan de haal.

Advertentie

Lees ook: 10x zeg dit vooral niet tegen ouders van nachtbrakers

Ram (21 maart t/m 19 april)

Rammen zijn ontzettend eigenwijs: als hun hoofd ergens niet naar staat, doen ze het niet. Maar ook écht niet. Bereid je maar voor op een flinke discussie als je kind het niet eens is met het gegeven ‘bedtijd’. En leg je hem er toch in, kijk dan niet gek op als je hem midden in de nacht spelend aantreft. Hij zei toch dat hij nog niet moe was?

Peuters en driftbuien: het sterrenbeeld van je kind verraadt hoe erg het wordt

Stier (20 april t/m 20 mei)

Stieren zijn ook al van die eigenwijze types. En daarnaast slim en ook wel een beetje sneaky. Is hij in slaap gevallen op de bank? Trap niet in die truc, want zodra jij de kamer verlaat haast hij zich naar de tv of de speelgoedkist.

Tweeling (21 mei t/m 20 juni)

Tweelingen veranderen continu van gedachten. Het ene moment is je kind braaf zijn tanden aan het poetsen en klaar om naar bed te gaan, maar een paar minuten later smeekt hij om nog één verhaaltje of heeft hij geen zin om te slapen. Go with the flow is meestal het beste advies. Een moment later ligt-ie ineens te pitten.

Goed om te weten: zó leer je je kind in zijn eigen bed slapen

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

Deze zomerbaby’s kunnen zomaar ineens bloedchagrijnig worden. Zorg dus dat ze genoeg slaap krijgen. Dat lukt alleen als je duidelijk en consequent bent. Zodra een Kreeftje ergens een opening ziet, zal hij daar gebruik van maken. Laat je dus niet overhalen tot nog één verhaaltje of liedje.

Tips voor als je kind niet kan slapen

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

Leeuwen zijn geboren leiders en spelen graag de baas. Dikke kans dat je kind jou tegenspreekt als je aankondigt dat het bedtijd is. Is je oudste een Leeuw? Pas op, want ze zijn er goed in om mensen met zich mee te krijgen. En wat is er erger dan één kind dat niet naar bed wil? Inderdaad: twee!

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

Maagden zijn echte perfectionisten. Als ze ergens een discussie over beginnen, dan doen ze het ook goed. Laat je dus niet op de kast jagen als het bedtijd is. Ook houden ze niet zo van veranderingen, dus een vaste routine, regelmaat en bedrituelen zijn enorm belangrijk om rust in de tent te krijgen.

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Weegschalen kunnen niet tegen onrecht: ze willen dat alles altijd eerlijk gaat. Op zich een heel goede eigenschap, maar af en toe kan het knap irritant zijn. Zéker als het tijd is om te gaan slapen. Want hoezo mag zijn oudere broer of zus later naar bed? Niet eerlijk!

Onderzoek: zo bepaal je de beste bedtijd voor je kind

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

Schorpioenen kunnen goed lichaamstaal lezen. Stel je dus lekker zelfverzekerd op als je hem in bed wilt krijgen en laat je niet van de wijs brengen. Een zwak moment heeft hij direct door. Wil je je kind een kwartiertje extra geven, zodat hij een film kan afkijken? Prima, maar wees niet verrast als dat kwartiertje twee uur wordt.

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

De Boogschutter staat bekend om zijn rusteloosheid. Als je hem naar bed heb gebracht, scharrelt hij even later waarschijnlijk weer op zijn kamer rond. Helaas heb je dit negen van de tien keer niet door: ze kunnen ook héél goed stil zijn. Vergeet daarom niet af en toe te checken of je kind ook echt slaapt.

Slaaptips!

Bron: Popsugar.com – Beeld: Shutterstock