Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Opvoeden in het openbaar: 5 tips

Als je kind het middenin de supermarkt op een brullen zet, zou je misschien het liefst even onzichtbaar willen zijn. Toch hebben omstanders vaak het beste met je voor en geven ze soms zelfs goede tips. Wij noemen er 5.

Advertentie

In de supermarkt

Veel kinderen vinden supermarkten maar saai en willen er snel weer weg. Maar je kunt het natuurlijk ook tot een leuke en interessante plek maken voor je kind! Geef hem bijvoorbeeld een klein winkelwagentje en een opdracht mee. Laat hem zoeken naar het pak melk met de koe erop of de hagelslag in het paarse pak. Zo blijft je kind bezig en heb jij een extra hulpje.

Bij de kapper

Om een asymmetrische coupe te voorkomen is het handig als je kind stil zit. Geef hem daarom een boek of speeltje waarmee hij zoet kan zijn. Als je kind echt bang is voor de kapper, kan het helpen om van tevoren met hem te oefenen. Gebruik een handdoek als cape en je vingers als ‘schaar’.

In het restaurant

De meeste restaurants hebben een menukaart online staan. Kijk van tevoren wat jullie willen eten. Dan kun je in het restaurant meteen bestellen en is het eten er sneller. Het helpt ook als je al vroeg naar het restaurant toe gaat. Het is dan meestal nog niet zo druk, dus kan de kok snel met jullie bestelling aan de slag.

Bij de dokter

Leg je kind van tevoren uit wat hij kan verwachten. Zo kan hij zich voorbereiden op wat er gaat gebeuren. Je kind heeft misschien van tevoren wel vragen. ‘Krijg ik dan een prik?’ Geef daar eerlijk antwoord op, zodat hij nergens van hoeft te schrikken.

Advertentie

In de speelgoedwinkel

De speelgoedwinkel is een paradijs voor je kind. Zoveel speelgoed is moeilijk te weerstaan. Leg je kind daarom van tevoren uit wat en hoeveel je gaat kopen. Mag hij één cadeau kopen? Wees hier stellig in en laat hem niet meer dan één ding uitzoeken.

Redactioneel – Offer – Opvoedboeken

Opvoedboeken

Antwoord op al je vragen
Vind je hier