Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Video: Temperatuur in kinderwagen met en zonder doek eroverheen

Kinderwagen wordt broeikas met doek over de kap

Tijdens warme dagen wil je je baby in de kinderwagen beschermen tegen de zon, maar doe dat niet door een (hydrofiel)doek over de kap te hangen. Dan kan het namelijk in no time enorm heet worden in de wieg.

Advertentie

Je ziet het nog steeds vaak en misschien doe je het zelf ook weleens: een doek over de wandelwagen hangen om je kind te beschermen tegen de felle zon, of misschien slaapt hij dan juist beter. Maar deze oplossing kan gevaarlijk zijn.

Temperatuur stijgt snel

Deskundigen maakten een filmpje om te laten zien hoe snel de temperatuur in de wieg oploopt als er een doek over de kinderwagen hangt. In de video zie je twee kinderwagens waarin thermometers hangen. In de wagen waar een doek overheen hangt, is het al snel een broeikas: 39,2 graden meet de thermometer. Terwijl het op datzelfde moment in de wagen zonder doek 33,6 graden is.

Oververhit

Door de wandelwagen met een doek af te dekken, kan je kind oververhit raken, moeite krijgen met ademhalen of een zonnesteek oplopen. Een baby kan zelfs spontaan ophouden met ademen doordat hij door de warmte denkt dat hij terug is in de baarmoeder. Door de doek komt er te weinig frisse lucht binnen. En dat heb je minder snel door, omdat je je baby niet ziet liggen achter de doek. Het is veiliger en een stuk koeler om een parasol te gebruiken om schaduw voor je baby te creëren.

Bron: EditieNL

Commercieel – Prenatal – Offer – Little Dutch trein

Little Dutch trein

Inclusief 2 wagentjes, 2 boompjes, 4 poppentjes, hondje, kiosk en bagage
Vind je hier