Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Af en toe alleen op vakantie is goed voor alle ouders(en hun gezin)

Of je nu een werkende ouder bent of ervoor kiest om thuis te blijven bij de kinderen, psychologen zijn het erover eens: een vakantie van tijd tot tijd zal alle ouders alleen maar goed doen.

Advertentie

Steeds minder vrouwen stoppen met werken als ze een kind krijgen. En toch blijven veel zorgtaken thuis voor rekening van de vrouw komen. Wetenschappers trokken dan ook de conclusie: moeder zijn, of je daar nu ook nog bij werkt of niet, is meer dan een fulltime baan.

Pauze

Een pauze nemen van ‘deze mooiste en moeilijkste baan ter wereld’ zal vrouwen goed doen, stellen psychologen. Sterker nog, het is goed voor het hele gezin. Een kleine pauze van de gebruikelijke routine van dagelijkse verplichtingen zorgt er namelijk voor dat je weer helemaal kunt opladen. Zo ben je bij terugkeer een betere moeder en vrouw. Uitgerust, geduldiger en dankbaarder voor wat je hebt.

Plannen

Het geheim om een vakantie in je uppie of samen met een vriendin te kunnen realiseren is om alles van tevoren zorgvuldig te plannen. Kies bijvoorbeeld een vaste periode in het jaar om er tussenuit te gaan, zodat ook je partner hier al ruim van tevoren rekening mee kan houden. Schaam je ook niet om hulp in te schakelen van grootouders of andere familieleden, het is immers in het belang van je kinderen.

Tips

Misschien heeft niet iedereen de tijd, de mogelijkheid of de middelen om zich een echte vakantie te veroorloven. Dan zijn er gelukkig ook andere dingen die je kunt doen om aan de dagelijkse verplichtingen te ontsnappen:

  1. Om de dag klusjes doen
    Kijk welke klusjes je een dagje kunt overslaan. Zo is het waarschijnlijk niet het einde van de wereld als je de wasmachine niet alle dagen aanzet. Vaste dagen instellen voor huishoudelijke klusjes en deze afwisselen met ‘rustdagen’ is essentieel voor je psycho-fysieke gezondheid.
  2. Eén vrije ochtend per week
    Geef jezelf één ochtend in de week vrij om te gaan winkelen, naar de schoonheidsspecialiste te gaan, een cursus te volgen of gewoon een boek te lezen.
  3. Eén dag per maand volledig vrij
    Het moederschap is geen 9-tot-5 job, dus het is essentieel om af en toe even te stoppen en je batterij op te laden. Neem één dag in de maand vrij om tot rust te komen en een beetje aan jezelf te denken.

Lees ook:

Vakantie zonder kinderen: doen of niet? Dit zeggen de experts.

Ligt er bij jou een mommy burn-out op de loer? Op deze 4 signalen moet je letten.

Bron: Bekijk deze video Beeld: Shutterstock

 

Commercieel – Nina.care – Offer

Op zoek naar een au pair? Plaats vandaag nog een oproep!

Nina.care