Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Kinderwensspreekuur

Kinderwensspreekuur

Al vóór je zwangerschap kun je terecht bij de verloskundige. Veel verloskundigenpraktijken houden kinderwensspreekuren. Je krijgt dan persoonlijk advies over gezond zwanger worden en zijn.

Het kinderwensspreekuur is bedoeld voor iedereen met een kinderwens. Dus al voordat je zwanger bent, kun je hier met je vragen naartoe.

Advertentie

Persoonlijk advies over gezond zwanger

In het spreekuur geeft de verloskundige je persoonlijk advies over gezond zwanger worden en zijn. Ze vertellen je hoe je de kans vergroot op het krijgen van een gezonde baby. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over het slikken van foliumzuur, gevarieerd en gezond eten, medicijngebruik, risicofactoren in de familie en de schadelijke gevolgen van het gebruik van drank en sigaretten. Maar ook jouw vragen, wensen, angsten en/of twijfels staan tijdens het spreekuur centraal.

Vragenlijst

De meeste verloskundigen werken tijdens het kinderwensspreekuur met een vragenlijst. Deze kun je vooraf invullen via www.zwangerwijzer.nl.

Meestal ga je één keer. Soms is het nodig nog een keer terug te komen omdat er iets uitgezocht moet worden, informatie moet worden opgevraagd bij de huisarts of omdat je nog een keer bloed moet prikken bijvoorbeeld.

Een kinderwensconsult wordt niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar. Vraag dit na bij je eigen zorgverzekeraar. Verloskundigen rekenen overigens verschillende tarieven voor het kinderwensspreekuur; vraag voor je een afspraak maakt naar het tarief.

Kinderwensspreekuur bij jou in de buurt

Op zwangerwijzer.nl, vind je een actueel overzicht van de verloskundigenpraktijken die een kinderwensspreekuur houden. Je kunt ook bij een verloskundige in je omgeving navragen of zij een kinderwensspreekuur houdt.

 


Bron:
KNOV, Verloskundige