Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Oranje boven! 22 originele babynamen met een koninklijke twist

Ben je rond Koningsdag uitgerekend of op zoek naar een mooie naam voor je prinsje of prinsesje in spe? Deze babynamen zijn allemaal prachtig en hebben bovendien een Oranje en/of koninklijk tintje. Staat dé naam erbij?

Advertentie

Meisjesnamen

 1. Ginger
  Oranje op z’n Engels. Uniek, pakkend en er zijn leuke roepnamen voor te bedenken. Wat dacht je van Ginny? Of Gin voor een jongen.
 2. Clementine
  Een andere meisjesnaam geïnspireerd op de kleur oranje: Clementine, ook wel een mandarijnsoort.
 3. Ruby
  Kort, stoer en lief. De naam Ruby staat voor de kleur rood, één van de drie kleuren in de Nederlandse vlag. Of wat dacht je van drie voornamen; Ruby Pearl Indigo (rood wit blauw)?
 4. Tris of Trixie
  Twee varianten op de naam Beatrix, hip en catchy!
 5. Luana
  Luana is de naam van een van de twee dochters van Mabel en wijlen prins Friso. Een combinatienaam van Louise (roemvolle strijder en/of in alle opzichten wijs) en Anna (genadig, liefelijk). 
 6. Amal
  Amal betekent ‘puur’ en kan zowel aan een jongen als meisje worden gegeven. Een mooie variant op de naam Amalia, de naam van onze toekomstige koningin.
 7. Wilhelmina
  De naam Wilhelmina werd vroeger veel gegeven aan Nederlandse meisjes toen Wilhelmina nog onze koningin was. De vrouwelijke vorm op de koninklijke naam Willem. 
 8. Zaria
  Zo heet de jongste dochter van Mabel Wisse Smit en wijlen prins Friso. Een Arabische meisjesnaam dat ‘bloeiend’ betekent. 
 9. Inés
  Inés is een van de namen van prinses Ariane. De naam betekent ‘puur, heilig’ en is een eerbetoon aan het jongste zusje van koningin Máxima.
 10. Carmen
  Carmen is een van de namen van prinses Amali. Ze is daarmee vernoemd naar haar oma, de moeder van koningin Máxima.
 11. Alaïa
  Alaïa-Maria, zo heet de in 2014 geboren dochter van prinses Carolina, de jongste dochter van prinses Irene.

Lees ook: 8 manieren om op originele wijze te vernoemen

Jongensnamen

 1. Copper
  De naam Cooper heb je vast al eens gehoord, maar wat dacht je van Copper voor een jongen? Geïnspireerd op de kleur oranje.
 2. Azure
  Azure of Azur is een Franse naam en staat voor de kleur blauw. Een ode aan één van de kleuren van de Nederlandse vlag.
 3. Alejandró
  Je baby vernoemen naar onze koning, maar dan met een twist. Alejandró is een mix van Alexander, met een vleugje Máxima’s Argentijnse roots. En, net als bij de koningin, een streepje op de klinker.
 4. Abel
  Of origineler nog, Ebel. Een stoere jongensnaam geïnspireerd op de naam Mabel, de vrouw van wijlen prins Friso.
 5. Flip
  Een leuke variant op de naam Floris, vernoemd naar de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Origineel, kort en krachtig.
 6. Casimir
  Afkomstig van Claus-Casimir, de enige en inmiddels alweer zeventienjarige kleinzoon van prinses Beatrix.
 7. Xavier
  Zo heet de zoon van prinses Carolina de Bourbon de Parme-Brenninkmeijer (een hele mond vol), de jongste dochter van prinses Irene.
 8. Guillermo
  Prinses Christina, de vierde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, was getrouwd met Jorge Guillermo. Een achternaam die ook stoer is als voornaam, als je het ons vraagt. 
 9. Jaime
  Jaime is geen Hollandse naam, maar wél de naam van een lid van het Koningshuis: Jaime de Bourbon de Parme, de zoon van prinses Irene en neef van koning Willem-Alexander.
 10. Indigo
  De naam Indigo valt in dezelfde categorie als ‘Azure’, dat ook symbool staat voor de kleur blauw.
 11. Stan
  En tot slot Stan! Een stoere, korte jongensnaam afgeleid van de naam Constantijn, de derde zoon van prinses Beatrix en het jongere broertje van koning Willem-Alexander.

Babynamen

Nog meer inspiratie voor babynamen? Van babynamen met drie letters tot babynamen die een comeback maken: de leukste babynamen vind je hier!

Beeld: Shutterstock