Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
over de uitgerekende datum
door

8 dingen om te onthouden als je over je uitgerekende datum gaat

Wachten op je baby kan ein-de-loos duren. Zeker als je over je uitgerekende datum heengaat. Negen maanden lang keek je uit naar deze dag, om vervolgens nog stééds geen baby in je armen te hebben. En dan hebben we het nog niet eens over het lichamelijke ongemak wat je momenteel ervaart. Maar je baby komt, echt. Wij slepen je er wel doorheen. Onthoud onderstaande zaken!

Advertentie
 1. Je baby komt, echt

  Er is nog nooit een vrouw geweest bij wie de baby in de buik bleef zitten. Ook al lijkt het nu alsof je al je halve leven zwanger bent, achteraf kijk je terug en zijn die negen maanden maar een heel korte periode geweest. Je zoon of dochter komt er echt aan.

 2. Er is waarschijnlijk een reden dat je nog niet bent bevallen

  Een zwangerschap is een heel natuurlijk proces. Hoe je lichaam precies weet wanneer het tijd is om te bevallen, is (nog) niet bekend, maar grote kans dat je baby jouw lichaam een seintje geeft wanneer hij er klaar voor is. Vertrouw op je baby en op je lichaam: ze weten wat ze doen. Als je kleine er nog niet klaar voor is, dan is het fijn dat hij de tijd kan nemen om er klaar voor te wórden.

  Lees ook: 7x dit zijn de gekste plekken om te bevallen

 3. Je bent niet alleen

  Misschien lijkt het alsof iedereen om je heen aan het bevallen is en jij niet, maar je bent echt niet de enige. De gemiddelde duur van een eerste zwangerschap van een vrouw is 41 weken en één dag. Dus als je overtijd bent, ben je dus eigenlijk hartstikke op tijd.

 4. Blijf trouw naar je verloskundige-afspraken gaan

  Denk niet: ik ben al 38 keer naar de verloskundige geweest, ik geloof het allemaal wel. Blijf (juist nu) gaan. Je arts of verloskundige zal je waarschijnlijk wat vaker laten komen om te checken of alles goed blijft gaan met jou en de baby. Je krijgt misschien een extra echo of continue monitoring om je baby te controleren. Probeer van de extra aandacht te genieten. Je prenatale bezoekjes zullen binnenkort tot het verleden behoren.

  Advertentie
 5. Zorg goed voor jezelf

  Je gaat binnenkort bevallen en dat vergt heel erg veel van je lichaam. Zorg dus goed voor jezelf: eet gezond, drink veel water, slaap (als het lukt) genoeg en rust uit. Zorg dat je zo veel mogelijk energie hebt voor de rollercoaster waar je straks in terecht komt.

 6. Verwen jezelf

  Geniet van de extra me-time en verwen jezelf zo nu en dan. Met een pedicure, manicure, een Netflix-marathon of een uitgebreide lunch. Nu heb je er nog tijd voor. Straks sta je aan het aanrecht met één hand een boterham te smeren, terwijl je in je andere arm een baby aan het wiegen bent.

  Lees ook: 11 tips om op een natuurlijke manier weeën op te wekken

 7. Doe een beetje aan zielenknijperij

  Soms maak je je als aanstaande moeder zorgen of ervaar je veel stress, wat de bevalling kan vertragen. Heb je stressvolle gedachten of maak je je zorgen? Kijk of je kunt achterhalen waardoor je stress krijgt en probeer je zorgen te verlichten. Praat met je partner, dokter of met een therapeut, of doe wat ontspanningsoefeningen om weer helemaal zen te worden.

 8. Geniet nog even van je rust

  Het klinkt cliché, maar het is echt zo: geniet alsjeblieft nog even van je rust. Slaap zoveel je kunt, lees een boek, lig languit op de bank, kijk nutteloze YouTube-filmpjes en bedenk je: dit gaat straks allemaal niet meer zo makkelijk.

  Advertentie

Lees ook: Hoeveel procent bevalt op de uitgerekende datum?

Bron: Motherly – beeld: Shutterstock

Ouders van Nu product – Leren luiertas zwart

Burkely

Leren luiertas Burkely

€99,95
Bestel nu