Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Zwanger en hittegolf: 6 verkoelende tips

Op de warmste dagen van het jaar kan het best zwaar zijn om zwanger te zijn. Hier zijn zes tips om het hoofd koel te houden tijdens de zomer en tips bij een hittegolf zwanger.

Advertentie

1. Emmertje water

Sommige zwangeren zweren erbij: je voeten in een emmer ijswater. Het helpt je lichaamstemperatuur in bedwang te houden en het gaat opgezwollen voeten tegen. Een koud nat washandje in je nek of op je voorhoofd houdt je ook koel. Verder kun je het water opzoeken om in rond te dobberen. Niet alleen koel je daardoor af, het water maakt je ook bijna gewichtloos en dat is een prettige verlichting voor je spieren en gewrichten.

2. Drink genoeg

Je lichaam heeft vocht nodig om de warmte weer kwijt te kunnen via transpiratie. Ben je zwanger in de zomer? Drink dan minimaal twee liter vocht per dag, zoals vruchtensap, water, thee en sportdrankjes. Zorg dat je een flesje water bij de hand hebt als je ergens naartoe gaat. Ook handig: een vernevelaar waarmee je af en toe fijne waterdruppeltjes in je gezicht kunt spuiten.

3. Pas op met zout

Door de zon kun je meer trek krijgen in zout eten. Probeer toch matig te zijn met zout: je houdt er veel vocht door vast met als resultaat opgezwollen voeten, enkels en vingers. Het is verstandig om strak zittende ringen op tijd af te doen, want je hebt grote kans dat ze je vingers gaan afknellen als die iets opzwellen in de warmte.

4. Los & luchtig

Loszittende kleding van 100% natuurlijke materialen (zoals linnen en katoen) zorgen ervoor dat je minder zweet. Dat helpt hitte-uitslag te voorkomen. Vermijd donkere kleuren, want die trekken de warmte aan.

Advertentie

5. Voorkom inspanning

Natuurlijk, het huishouden gaat door als je zwanger bent. Maar als het warm is, kun je best wat minder actief zijn. Tussen twaalf en drie uur ‘s middags kun je te veel inspanning beter vermijden. Komt er een hittegolf aan met temperaturen boven de dertig graden, dan kun je het beste binnen blijven met eventueel de airconditioning aan.

6. Zwanger zijn in de zomer heeft ook voordelen

Natuurlijk zitten er ook voordelen aan zwanger zijn in de zomer. Je hoeft je niet dik aan te kleden maar draagt luchtige, losse kleding. Als je verlofperiode al begonnen is, kun je lekker met een boek in de tuin of op een terrasje zitten. Zoek je een verkoelend briesje aan het strand? Er zijn mooie bikini’s en badpakken speciaal voor zwangere vrouwen te koop.

Bronnen: Deverloskundige

Mooie zwangerschapsbadkleding:

 

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting