zwangerschapsbh

De perfecte zwangerschapsbh

Als je tijdens je zwangerschap last hebt van rugpijn, pijn in je schouders of pijnlijke borsten is de zwangerschapsbh de oplossing.

Doordat je borsten in de zwangerschap in rap tempo groter en zwaarder worden, kun je last krijgen van rugpijn, pijn in je schouders en pijnlijke borsten. Je kunt een zwangerschapsbh kopen om deze klachten te verminderen of voorkomen.

Wat is een zwangerschapsbh?

In het beginstadium van je zwangerschap kunnen je borsten wel een hele cup groter worden en ze zullen naar alle waarschijnlijkheid ook blijven doorgroeien. Je kunt ervoor kiezen om steeds een nieuwe maat bh aan te schaffen of je kunt een zwangerschapsbh kopen.

In tegenstelling tot een gewone bh heeft een zwangerschapsbh geen beugel. Dat zit namelijk niet prettig als je borsten groeien. Ook is een zwangerschapsbh gemaakt van een rekbare stof, zodat de bh met je mee kan groeien en niet gaat knellen. Let op: een zwangerschapsbh is niet hetzelfde als een voedingsbh.

Waarom aanschaffen?

Een zwangerschapsbh is geen onmisbaar item in je collectie zwangerschapskleding, maar zeker wel handig.

Redenen om een zwangerschapsbh aan te schaffen:

  • Tijdens je zwangerschap groeien je borsten doordat de melkproductie op gang komt. Ze worden steviger, veranderen van omvang en hebben extra ondersteuning nodig. Een zwangerschapsbh kan deze ondersteuning bieden.
  • Je borsten blijven je gehele zwangerschap groeien. Het is handig in plaats van een gewone bh een zwangerschapsbh te dragen, omdat je dan niet steeds opnieuw een andere maat hoeft te kopen. Een zwangerschapsbh wordt daarom ook wel meegroeibh genoemd. De meeste zwangerschapsbh’s kunnen een halve tot een hele cup meerekken.
  • Een zwangerschapsbh kan er, door de extra ondersteuning, voor zorgen dat je borsten ook na je zwangerschap mooi blijven.

Wanneer een zwangerschapsbh kopen?

Op een gegeven moment zal je je normale bh niet meer passen. Zodra je normale bh niet meer fijn zit, is het een goed idee om een zwangerschapsbh aan te schaffen. Het is in ieder geval verstandig om vanaf de 4e zwangerschapsmaand een zwangerschapsbh te dragen. Dan zijn je borsten flink gegroeid en hebben ze extra ondersteuning nodig.

Hoe kies je de juiste zwangerschapsbh?

Het is lastig om een goede maat bh te kiezen. Het schijnt dat 80% van de vrouwen een verkeerde maat bh draagt. Dat geldt voor normale bh’s, maar ook zeker voor zwangerschapsbh’s.

Gebruik deze tips bij het aanschaffen van een zwangerschapsbh:

  • Pas meerdere bh’s. De verkoopster kan je helpen de juiste maat te kiezen
  • Sluit de bh op de strakste sluiting. Zo weet je zeker dat hij met je mee kan groeien
  • Brede bandjes bieden meer ondersteuning
  • Een brede sluiting met meerdere haakjes op een rij zorgt voor meer ondersteuning