Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Baby 2 maanden oud: sterke spieren

Je baby van 2 maanden oud leert zijn verschillende spieren te gebruiken. Jouw pasgeboren baby wordt steeds sterker en kan misschien zelfs al een speeltje vasthouden.

Jouw baby 2 maanden: ontwikkeling

Je baby leert zijn hoofd nu steeds beter in balans te houden en zijn nek wordt sterker. Liggend op de buik kan hij zijn hoofd in een hoek van 45 graden optillen, misschien zelfs verder. Goed aanmoedigen, die krachtpatser van je! Je kind vindt het leuk om rechtop gehouden te worden en maakt bewegingen met zijn hoofd en nek. Dat zijn spieren steeds sterker worden, merk je ook aan zijn krachtige getrappel.

Advertentie

TIP! Hier vind je het leukste speelgoed voor jouw 2 maanden oude baby

Beleving

Je baby kan nu waarschijnlijk een speeltje vastgrijpen als je het in zijn hand legt. Ook zal hij steeds vaker spullen in zijn mond stoppen om ze aan een uitgebreid sappel- en bijtonderzoek te onderwerpen. Hij begint gezellig te brabbelen. Hoe meer je tegen je kind praat, hoe meer hij terug lijkt te ‘praten’. Je baby sabbelt op van alles en nog wat, maar het liefst op zijn handjes. Hoor je ook smakgeluidjes? Dan zou hij honger kunnen hebben.

Spelen

Het trainen van de spieren lijkt misschien op gymnastiek, maar voor je baby is het eigenlijk hetzelfde als spelen. Als je je kind op een kleed op de grond legt en je gaat er zelf bijzitten kun je allerlei oefenspelletjes doen. Duw bijvoorbeeld zachtjes tegen zijn voetzolen en laat hem zelf zijn beentjes weer strekken. Of ‘fiets’ met zijn benen. Zo sla je twee vliegen in één klap: de oefeningen zijn goed voor je baby en het is leuk om samen bezig te zijn. Je kind leert steeds beter grijpen. Om dit te stimuleren kun je zachte speeltjes in de box leggen die hij makkelijk kan vastpakken.

Bron: CJG

De informatie uit dit groeikalender-artikel is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Iedere baby is uiteraard uniek en ontwikkelt zich zijn eigen tempo en manier. Ook iedere ouder zal het ouderschap anders beleven. Onze informatie is dan ook vooral bedoeld om je een idee te geven wat je per maand ongeveer kunt verwachten.