Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hiermee help je een net bevallen vrouw écht

Hoe kun je er voor haar zijn als partner of vriendin, zo vlak na de bevalling? Deze tips zullen zeker gewaardeerd worden.

Advertentie
 1. Voldoende slaap

  Pasgeboren baby’s hebben nachtvoeding nodig. En dus moet je ’s nachts vaak je bed uit. Als je partner de nachtdiensten op zich neemt, zorg dan voor daddy-duty in de ochtend. Zo kan de ander een half uur langer blijven liggen, en dat is fijn. Vaders met een werkdag voor de boeg kunnen de baby voeden tijdens het ontbijt of hem vastzetten in een wipstoel, terwijl je staat te douchen (met het gordijn op een kier). Hier doe je elkaar een groot plezier mee.

 2. Betrokken bij borstvoeding

  Als je borstvoeding geeft of wilt gaan geven, kan je niet alleen als vrouw, maar ook als man met een hoop vragen zitten. Hoe moet het aanleggen precies? In welke positie houd je de baby vast? Moet er met die borsten nog iets gebeuren? Gelukkig bestaan er geen gekke vragen, en onthoud dat zij het zelf ook moet uitvogelen. Als nieuwbakken vader kan je helpen door je in te lezen over het geven van borstvoeding. Zo kan je je partner helpen, mocht dat nodig zijn. Bijvoorbeeld met verschillende borstvoedingshoudingen of haar gezelschap houden als zij dat fijn vindt. Ook al geef je zelf geen borstvoeding, je kunt wel betrokken zijn.

  Je vrouw heeft met haar zwangerschap en bevalling een topprestatie geleverd! Geef haar daarom een mooi cadeau: baargoud. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi sieraard of een designertas.

 3. Checken

  De luier verschonen of de baby in bad doen: het kan soms best een opgave zijn. Wat geen kwaad kan is om te vragen of zij iets nodig heeft. Ligt de afstandsbediening net buiten bereik, heeft ze een oplader nodig, zijn de billendoekjes zoek of snakt ze naar een glas water? Even checken dus.

  Advertentie
 4. Verrassen

  Het zijn de kleine dingen die het doen. Kom aanzetten met sushi, geef de vrouw een glas wijn of iets anders waar ze 9 maanden zo naar heeft verlangd. Of verras haar met bloemen, een onnozel roddelblad of een hoofdmassage. Het kan van alles zijn en het wordt enorm gewaardeerd.

 5. Huishoudelijke taken

  Dit is hét moment om erachter te komen hoe de wasmachine werkt. En de vaatwasser. Oké, een beetje overdreven misschien, maar waarom moet zij die zojuist een kind heeft gebaard óók de was ophangen, de vaat uitruimen of de borstkolf reinigen? Het kan maar beter gezegd worden.

 6. Contact

  Bel of app onder werktijd met elkaar. Als je partner alleen thuis is met de baby, kan het voor haar fijn zijn om iemand te spreken die ook écht geïnteresseerd is om te horen hoe goed ze heeft geslapen, geboerd of gepoept.

 7. Maaltijd klaarmaken

  Stel voor om het avondeten klaar te maken. Het liefst iets dat je makkelijk kunt eten met één hand en iets gezonds. Want jij voedt haar en zij voedt de baby. En dan extra veel, zodat je het kunt invriezen voor een volgende keer. Haal ook een aantal snacks in huis voor tussen de maaltijden door. Appels, noten, repen… Zo heb je altijd iets achter de hand.

  Advertentie
 8. Honderd-en-één gedachten

  Je partner kan aan honderd-en-één-dingen tegelijk denken, waar je geen weet van hebt. Hoelang geleden heb ik de baby voor het laatst gevoed? Was het de linker- of de rechterborst? Worden m’n borsten ongelijk? Google ‘borsten na borstvoeding foto’. Wanneer was de afspraak met de kinderarts ook alweer? Hoe kom ik daar? Is er een lift voor de kinderwagen? Kan ik de auto lenen? Niet vergeten: vragen of ik de auto kan lenen. Ze probeert een heleboel dingen te managen, en dat kan best vermoeiend zijn.

Lees ook: Zo beïnvloedt de plaats in het gezin het karakter van je kind


Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting