Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
dreumes spelen

Speelgedrag dreumes

Samen zingen, boekjes lezen of lekker naar buiten, voor je dreumes is spelen leuk en leerzaam. Lees hier alles over het speelgedrag van je dreumes.

Advertentie

Samen zingen en lezen

De meeste kinderen kunnen rond de dertiende maand goed in de handjes klappen en daarom zijn liedjes met gebaren als ‘klap eens in je handjes’ of ‘hoofd, schouders, knieën, teen’ leuk om samen te zingen. Je kunt ook samen boekjes lezen. Daarbij hoef je je niet altijd aan de geschreven versie te houden. Vraag je kind dingen aan te wijzen. ‘Waar is de appel?’ Ook als je kind het nog niet meteen kan aanwijzen, leert hij ervan. Op een dag gaat zijn vingertje ineens naar de appel.

Tekenen en kleien

Sommige dreumesen vinden tekenen leuk, maar wees niet verbaasd als die van jou er na vijf minuten alweer genoeg van heeft. Op deze leeftijd kan hij zich nog niet zo lang op één bezigheid concentreren. Koop afwasbare kleurtjes of stiften, want je kind kan nog niet goed onderscheid maken tussen het vel papier en de tafel (of de muur). Je dreumes zal de stift ook weleens in zijn mond stoppen. Er zijn speciale kinderstiften te koop die niet giftig zijn. Klei is ook leuk, maar let op dat het niet in de mond verdwijnt. Juist klei in felle kleurtjes lijkt net snoep. De klei van Play-Doh heeft speciaal daarom een (vieze) zoute smaak.

Imiteren

Omdat je kind alles nadoet wat jij doet, is speelgoed dat lijkt om echte voorwerpen favoriet. Een eigen keukentje met bordjes en pannen, een poppenwagen, gereedschap, auto’s en treinen. Het zijn allemaal speeltjes waarmee je kind vanaf ongeveer vijftien maanden de grote mensenwereld kan imiteren. Zo breidt hij zijn kennis van die grote wereld steeds verder uit. Een loopkar kan helpen bij de eerste stapjes. Er zijn loopkarren die een soort rem hebben waardoor de wieltjes iets stroever draaien. Zo schiet het wagentje niet zomaar naar voren.

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop