Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Slapen kind
door

Zo krijgt je kind de meeste slaap (en jij dus ook!)

Als ouder van jonge kinderen speelt slaap – of het gebrek eraan – vaak een grote rol in je leven. Hoe krijg je je kinderen in dromenland en zelf ook voldoende rust? Uit onderzoek blijkt dat deze methode het beste werkt. Welterusten!

Advertentie

Slaap is belangrijk. Of je nou een baby, dreumespeuter of ouder kind hebt: het is belangrijk dat je kind voldoende slaapt. Als een kind de hoeveelheid slaap krijgt die hij nodig heeft, heeft dat een positieve invloed op zijn groei, ontwikkeling en schoolprestaties. Plus: als je kind op tijd slaapt, kun je zelf ook even uitrusten. Ook niet onbelangrijk.

Tip! Een slaaptrainer, die je kind helpt een vast slaapritme te ontwikkelen, shop je via deze link

Slaapstudies

Maar wat als je een peuter hebt die niet wil slapen? Dan kunnen deze bevindingen van Amerikaanse onderzoekers je op weg helpen. De wetenschappers namen alle recente slaapstudies nog eens goed onder de loep om te kijken welke methode nou echt werkt om je kind goed te laten slapen. Ze keken naar 44 onderzoeken onder 300.000 kinderen in 16 landen, behoorlijk breed dus.

Lees ook: 9x onmisbare slaaptips voor ouders

Top 4

Deze top-4 helpt volgens de wetenschappers kinderen om goed te slapen:

Advertentie

Tip! Zo leer je je kind in z’n eigen bed te slapen

Lees ook: Zó bepaal je wat de beste bedtijd is voor je kind

Geen schermen

Ook vonden de onderzoekers aanwijzingen dat het helpt om kinderen geen computergames te laten gebruiken of op de tablet te laten spelen vlak voor slaaptijd. Onderzoeken in Japan, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten wezen uit dat ze dan minder lang slapen.

Bron: SciencedailyBeeld: GettImages

Redactioneel – Offer – Een goede nachtrust

Een goede nachtrust

White noise machines
Bekijk hier