Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Agriturismo

Agriturismo: natuurlijk!

Ik maakte met Gert-Jan en Teijler een mini-roadtrip door Portugal. Tweede stop: Agriturismo Casa Vicentina in Odeceixe, op het randje van de Algarve.

Advertentie

0800

Geschreven door

Mariska Schulte

 

08:00 Wat een luxe is het toch om een auto te hebben op vakantie. Geen overbodige luxe trouwens als je verblijft in het afgelegen kleine Odeceixe. Tegenover alle rust die je hier ervaart staat dat er op loopafstand niet veel te beleven is.

 

0830

 

08:30 En dus rijden we naar het dichtstbijzijnde strand. Er is een steile afdaling, die nog iets bemoeilijkt wordt doordat Teijler in zijn ‘mama tillen?’-fase zit.

 

 

 

0840

Advertentie

08:40 Wat een beloning, dit uitzicht! We bouwen kastelen, verzamelen schelpen en zien zelfs een hondje op een surfplank voorbij komen. Geen grap.

11:00 Het is tijd voor Teijler zijn middagslaapje. Hij was vroeg wakker en zandkastelen bouwen is natuurlijk best vermoeiend.

 

1230
12:30 Een superactieve peuter is klaar voor de tweede ronde, dus we gaan naar de dierentuin van Lagos. Veel exotische dieren zijn er niet, maar het is prima voor een middagje.

 

 

1430

Advertentie

 

14:30 Het is warm, benauwd, het zwembad roept. We zwaaien de konijnen uit en gaan naar onze uitvalsbasis: ons door groen en water omgeven appartement.

 

 

1515

 

15:15 We ploffen neer in de tuin. Bakje chips erbij (en soms de iPhone). Achter ons huisje is een speeltuintje waar Teijler in de schaduw kan schommelen en glijden.

 

 

1530

 

15:30 Een zwembad is er ook, veilig achter een hek. Een zoetwaterbad met uitzicht over een meertje waar naar verluidt ook schildpadjes te vinden zijn. Helaas kunnen we die niet vinden.

 

 

1600

 

16:00 Het zwembad blijkt nogal diep en koud. Oplossing: in het dorpje verderop kopen we een opblaasbootje.

 

 

1630

 

16:30 We zitten met een wijntje op het terras, waar Teijler zijn energie kwijt kan op het enorme grasveld. Straks schuiven we in het restaurant aan voor een hapje. Wat een rijkdom!

Redactioneel – Offer- Multivitamine

Multivitamine

Biologisch actieve vormen van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12
Shop nu