Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Twee kinderen hebben een herfstuitje en spelen in het bos

De leukste herfstuitjes om dit jaar met je kind te doen

De herfst is hét seizoen om met je kinderen de natuur in te gaan. Kastanjes, eikeltjes, bladeren en andere herfstschatten: ze liggen overal voor het oprapen. Perfect voor kleine verzamelaars! Kidsproof selecteert vijf leuke buitenuitjes om samen met je kind deze herfst te doen.

Advertentie
 1. Klimmen en klauteren in het Speelbos – Gilze, Noord-Brabant

  Is jouw kind gek op klimmen en klauteren? Kom dan eens naar het Speelbos Gilze. Klimmen in bomen, klauteren op Zweedse bruggen of tijgeren door kleine kruip- en sluipplekjes. Er valt hier van alles te beleven. Voor kinderen die minder gek zijn op hoogte: je kunt ook je eigen hutten bouwen, het doolhof ontdekken, neem een kijkje bij het insectenhotel of ga spelen in de zandbak met een echte waterbaan. Genoeg te doen dus en dat allemaal midden in het bos. Zo gaaf!

 2. Speurneuzen gezocht – Natuurbelevingscentrum Oostvaarders, Flevoland

  In Natuurbelevingscentrum Oostvaarders leert een gids van Staatsbosbeheer kinderen te kijken naar allerlei sporen in dit bijzondere natuurpark waar tal van dieren leven. Samen gaan ze met hun verrekijkers en loepjes op pad. Wat komen ze tegen? De pootafdrukken van een vogel, de weggetjes van het edelhert of de poep van een vos? Wie spot ze als eerste? Na afloop maken de kinderen nog een mooie natuurknutsel om mee naar huis te nemen.

 3. Op Verhaalvontuur, Zuid-Holland

  Ga samen op Verhaalvontuur en ontdek de havenstad Rotterdam. Tijdens deze herfstspeurtocht worden er allemaal spannende verhalen verteld. Met een echte speurkaart loop je langs de Willemsbrug en leer je Rotterdams praten op de markt. Speur de hele route af, kraak de code en win een toffe prijs! Een Verhaalvontuur duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

  Advertentie
 4. Wandelen over het Kabouterpad – Natuurcentrum de Maashorst, Noord-Brabant

  Denk je aan de herfst, dan denk je aan een kabouterpad. Als jullie de groene paaltjes volgen, kom je alle kabouters in het kabouterbos in Nistelrode tegen. Al wandelend leren kinderen van alles over de natuur en het bos. Is je kind binnenkort jarig? Vier dan een eigen kabouterfeestje. Uitgedost als kleine kabouters wandelen kinderen over het Kabouterpad met hun knapzak vol spelletjes en opdrachten. Voor de jarige is er een speciaal cadeautje.

 5. Spelen in een buiten- én binnenspeelparadijs – De Belhamel, Noord-Brabant

  Wat een feest! Bij de Belhamel in het Noord-Brabantse Lage Zwaluwe is er zowel binnen als buiten veel speelplezier. In de buitenspeeltuin roetsjen kleine avonturiers van de kabelbaan en leren ze als echte Robinsons hun eigen vuurtje te maken. Binnen vind je een klimtoren van wel zes verdiepingen, een groot springkussen en een ouderwetse draaimolen. Je kunt hier trouwens ook heel lekker eten, dus ook voor ouders is het genieten van dit dagje weg.

  Meer herfstuitjes met de kids ontdekken? Bekijk ze allemaal op kidsproof.nl.

  Advertentie
Redactioneel – Offer – Babyuitzet

Complete babykamer

De mooiste kinderkamers
Shop nu