Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x waarom een kinderdagverblijf een fijne plek is voor je baby

Loopt je zwangerschapsverlof binnenkort af? Of ben je wat langer thuis geweest, maar ga je weer aan het werk? Dan is het verstandig om tijdig na te denken over de opvang van je baby. Overweeg je het kinderdagverblijf? Hieronder een aantal ‘good-to-knows’.

Ouders van Nu samen met Partou

1. Samen spelen én leren

Op een kinderdagverblijf (kdv) zit je kind in een groep met andere kinderen. En dat is goed voor hem, want van het spelen met andere kinderen leert hij heel veel. Zo kan hij onder andere zijn sociale vaardigheden trainen, zoals samen plezier maken, leren delen, voor jezelf opkomen, wachten op je beurt en rekening houden met anderen.

2. Goed voor de ontwikkeling

Er wordt vaak gedacht dat een kinderdagverblijf een plek is waar alleen gespeeld, geslapen en gegeten wordt. Maar er gebeurt veel meer. Op een kinderdagverblijf wordt ook de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van je kind spelenderwijs gestimuleerd. Denk aan dansen en babygym, groepsspelletjes en muziek maken. Wist je overigens dat elk kinderdagverblijf verplicht een pedagogisch werkplan moet hebben? Deze kun je altijd opvragen.

3. Zelfstandigheid stimuleren 

Rommel in de prullenbak gooien, de lunchtafel afruimen, in je elleboog hoesten en niezen… De manieren die je je kind thuis bijbrengt, komen ook op het kinderdagverblijf aan bod. Ook nemen de pedagogisch medewerkers alle tijd om je kind te helpen om zelfstandig te worden. Denk aan het leren drinken uit een beker of het zelf leren aantrekken van zijn jas. En daar is echt heel handig trucje voor… Je komt er vanzelf achter!

4. Persoonlijke aandacht

Pedagogisch medewerkers zijn getraind om te zien wanneer én welke vorm van aandacht een kind nodig heeft. En die aandacht geven ze graag. Het is tenslotte hun vak en wat ze leuk vinden aan hun werk. Zo bouwen ze bovendien al snel een persoonlijke band op met je baby. Je zult dan ook zien dat de medewerkers op de groep van je kind bijna even trots zijn als jij, als je kind zijn eerste stapjes zet of een andere mijlpaal behaalt. Dikke kans dus dat niet alleen je kind, maar ook jij met tranen in de ogen afscheid neemt als het tijd is voor de basisschool.

5. Bijna hele jaar open

Een praktisch punt: de meeste kinderdagverblijven zijn bijna het hele jaar open op werkdagen. Zelfs in vakanties. Handig! Zo hoef je je niet in allerlei bochten te wringen om bijvoorbeeld de zomervakantie te overbruggen. Op nationale feestdagen zijn de meeste kinderdagverblijven uiteraard wel gesloten.

Commercieel – Prenatal – Offer – Zwangerschaps lounge kledingset

Zwangerschaps lounge kledingset

Sweater & broek homewear
Shop de look