Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Vliegtuig tips met baby en peuter
door

Vliegen met een baby of peuter: 10 handige tips

Vliegen met een baby of peuter kan spannend zijn. Daarom is het slim om zelf goed voorbereid te zijn. Zo wordt de vlucht voor jou én je kind in elk geval een stuk aangenamer.

Advertentie
 1. Boek een rechtstreekse vlucht

  Als je met een baby of peuter vliegt, is het wel zo prettig om rechtstreeks naar jullie bestemming te vliegen. Het opstijgen en landen kan voor flink wat druk zorgen op de oren van je kind. Moet je toch een tussenstop maken? Probeer dan in de tussentijd even rustig wat te eten, zijn luier te verschonen en je kind even te laten bewegen.

 2. Buggy of draagzak

  Grotere kinderwagens mogen alleen mee als ruimbagage en daar betaal je extra voor. Bovendien moet je je kind in dat geval vanaf de incheckbalie dragen of moet hij alles lopen. Ga je vliegen, dan kun je je kind beter in een draagzak of een opvouwbare buggy doen. Zo’n buggy mag je tot aan het vliegtuig meenemen en dan neemt een medewerker hem mee aan boord. Meestal krijg je hem na het uitstappen snel weer terug.

 3. Vermijd de wc in het vliegtuig

  Wie weleens heeft gevlogen, weet dat de toiletten aan boord niet zo ruim zijn. Laat je kind daarom nog even naar de wc gaan voordat jullie instappen of verschoon nog even die luier. Met een beetje mazzel voorkom je zo een ongelukje en gestuntel in een krappe wc.

 4. Voor in de rij

  Mensen met een duurdere zitplaats, mensen die slecht ter been zijn én stellen met kinderen mogen bijna altijd eerder het vliegtuig instappen. Maak hier gebruik van!

  Advertentie

  Nu al zin in een vakantie met je baby? Hier nog meer tips voor als jullie gaan vliegen

 5. Bespaar op ticketkosten

  Bij veel vliegmaatschappijen hoef je geen ticket te kopen voor kinderen tot en met de leeftijd van 2 jaar. Het kan je dus veel geld schelen als je voor het derde jaar van je kind met het vliegtuig op vakantie gaat. Let wel: je kind heeft dan geen eigen stoel, maar zit bij jou of je partner op schoot. Dit is voor een korte vlucht niet zo erg, maar voor een langere vlucht is een eigen stoel wel zo prettig. Wil je een verre reis met je baby maken? Veel maatschappijen hebben voor de baby’s tot ongeveer tien maanden speciale babywiegjes op intercontinentale vluchten.

 6. Ik ga op vakantie met een baby en neem mee…

  In de luiertas zit ongetwijfeld een extra setje kleding voor je baby of peuter. Maar denk ook aan jezelf. Wat als je kind zich niet lekker voelt tijdens de vlucht en niet alleen zichzelf, maar ook jou onder spuugt? Het is maar een voorbeeld… Neem dus zelf ook een extra set kleding mee in je handbagage. Verder kunnen extra luiers, billendoekjes en wat te drinken voor jou en je baby ook geen kwaad tijdens een vlucht. Heeft je kind bepaalde medicijnen nodig? Zorg dat je die in de luiertas hebt zitten en niet in het ruimbagage.

 7. Makkelijk pak

  Hijs je kind niet in zijn allermooiste – en tegelijkertijd – meest onhandige kleding. Dit zit simpelweg niet lekker. En zorg ook dat hij laagjes aan heeft. Zo kan het in het vliegtuig wat frisser zijn door de airconditioning, maar is het weer bloedheet als jullie geland zijn op jullie vakantiebestemming.

  Advertentie
 8. Eten of drinken bij oorpijn

  Tijdens het opstijgen en landen kan je kind last krijgen van zijn oren. Je kunt je baby dan het beste de borst geven of een flesje melk: het slikken verlicht de oorpijn. Als je kind al wat ouder is, kun je hem eventueel ook iets te eten geven.

 9. Entertainment

  Op de meeste vluchten is er wel iets geregeld voor kinderen aan boord. Zo krijgen ze soms een klein cadeautje of liggen er kleurplaten en -potloden klaar.  Zorg zelf ook voor de nodige afleiding. Neem een leuk boekje mee waaruit je kunt voorlezen of een spelletje. Ook een tablet met (teken)filmpjes doet wonderen.

 10. Negeer de boze blikken

  Vliegen met een baby of peuter kan best stressvol zijn. Probeer toch kalm te blijven. In alle omstandigheden. Ook als je kind de boel bij elkaar schreeuwt. En die boze blikken van anderen? Negeren! Wacht maar tot ze zelf kinderen hebben…

Bron: Travelmamas.comBeeld: GettyImages

Affiliate – HEMA always on

De mooiste babykleding shop je bij HEMA!

bekijk hier