Hoe vaak vrijen om zwanger te worden?

Hoe vaak vrijen om zwanger te worden?

Hoe vaak moeten jullie vrijen om zwanger te worden? Als je zwanger wilt raken is het natuurlijk belangrijk om regelmatig seks te hebben. Maar het gaat niet alleen om de kwantiteit…

Hoe lang leeft een eicel?

Een eicel leeft gemiddeld zo’n 24 uur. Maar de kans op bevruchting is het grootst vlak na de eisprong. Hoe langer de eicel leeft zonder dat er een zaadcel is binnengedrongen, hoe moeilijker het wordt voor een zaadcel om binnen te dringen.

Hoe lang leeft een zaadcel?

Het zaad van een man blijft gemiddeld twee tot vier dagen in leven in het lichaam van de vrouw in afwachting van een rijpe eicel. Soms zelfs langer. Er zijn gevallen bekend waarbij de bevruchting pas een week na het vrijen heeft plaatsgevonden. Dit zijn wel uitzonderingen.

Hoe vaak seks hebben?

Om de kans op zwangerschap te bevorderen kun je het beste om de twee tot drie dagen seks hebben. Als jullie elke drie dagen seks hebben dan weet je in elk geval dat de kans groot is dat er levende zaadcellen aanwezig zijn op het moment dat er een eisprong plaatsvindt.

Zorg dat seks geen verplichting wordt

Het is belangrijk dat je blijft genieten van de seks met je partner. Ook in de tijd dat jullie bezig zijn om zwanger te raken. Dit is niet alleen belangrijk voor je relatie, maar ook voor de bevruchting.

Als een man en een vrouw beiden erg opgewonden zijn tijdens het vrijen, is de kans op een bevruchting veel groter. Doordat de vrouw vochtig is kan het zaad beter voortbewegen en de kwaliteit van het zaad van de man is beter als hij flink opgewonden is voor hij klaarkomt.

Zorg er in ieder geval voor dat seks geen verplichting wordt, al is je kinderwens nog zo groot. Ga dus niet alleen planmatig te werk, maar zorg dat het prettig blijft om te vrijen.