Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Adoptievoorwaarden

Als je graag een kind wilt adopteren, moet je eerst toegelaten worden tot de adoptieprocedure. De Stichting Adoptievoorziening beslist hierover.

Advertentie

Adoptievoorwaarden

Als je besluit dat je een kind wilt adopteren, is dat vaak een zeer weloverwogen beslissing. Maar omdat de adoptieprocedure een zwaar en langdurig traject is, komt niet iedereen hiervoor in aanmerking. De Stichting Adoptievoorziening kijkt allereerst of je voldoet aan bepaalde adoptievoorwaarden.

Wanneer kom je in aanmerking voor de adoptieprocedure?

  • Als je alleenstaand, samenwonend of getrouwd bent
    Alleen als je getrouwd bent (dus ook homoparen) kun je samen het kind adopteren. Zo niet, dan adopteert één van jullie het kind.
  • Als je op het moment van aanmelding niet ouder bent dan 41 jaar
    In sommige gevallen wordt een uitzondering op de leeftijdsgrens gemaakt. Je kunt als je 42 t/m 45 jaar bent namelijk alleen een kind adopteren dat twee jaar of ouder is en speciale aandacht nodig heeft. Dat laatste houdt in dat het om een gehandicapt kind gaat of een kind met een medisch probleem.
  • Als je niet zwanger bent
    Als je tijdens de aanvraag zwanger wordt, wordt je deelname aan de voorbereiding verplicht uitgesteld. Als je biologische kind één jaar is, mag je weer deelnemen aan de procedure. De reden hiervoor is dat het belangrijk is dat je een stabiele gezinssituatie hebt. Het is niet in het belang van het eigen kind en adoptiekind als ze tegelijkertijd in het gezin komen