Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Voetverzorging tijdens zwangerschap

Hoge hakken zijn vaak niet zo comfortabel als je zwanger bent. Tijdens de zwangerschap kun je in je voeten en onderbenen vocht vasthouden.

Advertentie

Voetverzorging

Je voeten kunnen zelfs zó opzwellen, dat je opeens een schoenmaat groter nodig hebt. Reden om je voeten goed te verzorgen. Of te laten verzorgen, want aan het einde van de zwangerschap kun je er door die dikke buik soms nauwelijks bij!

Een bezoek aan de pedicure is dan de oplossing. Je teennagels worden bijgeknipt, eelt en eventuele likdoorns worden verwijderd en je kunt ook vragen om een voetmassage. Zelf kun je om je voeten te vertroetelen een ontspannend voetenbad nemen: bruistablet in een bak warm water en genieten maar. Zo bruis je alle vermoeidheid weg.

Bron: De Verloskundige

voetmassage

Vraag je partner om je voeten te masseren. Liefst met een herstellende voetcrème die je voeten verzorgt, verzacht en ontspant. Het bevordert de doorbloeding en hoe beter de doorbloeding, hoe meer opgehoopt vocht er wordt afgevoerd.

tip

Voor slanke enkels

Dikke enkels? De beste remedie is ze iets hoger op een kruk of voetenbank te leggen en je benen met een crème te masseren vanaf je enkels naar je knieën. Gebruik een crème die tegelijkertijd verfrissend en verkoelend werkt, waarmee ook meteen de vermoeidheid en het zware gevoel uit je benen verdwijnen. Slaap daarbij met een opgerolde deken of grote handdoek onder je matras aan het voeteneinde, zodat ophopend vocht geen kans krijgt.

Zo heb je minder last opgezwollen voeten

  • Veel water drinken, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt, helpt je lichaam vocht af te voeren.
  • Let op wat je eet. Zout houdt vocht vast, wees daar dus zuinig mee.
  • Probeer voldoende in beweging te blijven. Een dagelijks wandelingetje van een half uur zou perfect zijn
Redactioneel – Offer – Prenataal onderzoek

BellySisters

Je zwangerschap vereeuwigd in een 3D-beeldje

Bekijk de mogelijkheden