Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Ouders niet thuis in EHBO

Weet jij wat je moet doen als je kind thuis een ongeluk krijgt? Veel ouders niet, zo blijkt uit onderzoek. Op Wereld EHBO- dag werd hier gisteren uitgebreid bij stilgestaan. Want een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje.

Advertentie

Te veel vertrouwen in ambulance

IedereenEHBO.nl deed onderzoek naar onze EHBO-kennis, en de cijfers liegen er niet om. Slechts 1 op de 30 mensen (3%) heeft een geldig EHBO-certificaat. Vergeleken met landen als Noorwegen (95%) en Duitsland (80%) is dit erg laag. Veel Nederlanders denken dat EHBO niet nodig is omdat de ambulance over het algemeen er snel is, aldus Eugene Kuipers, directeur van iedereenEHBO.nl. Toch zijn er in Nederland 12 ‘red-zones’ waar een ambulance langer dan een uur kan duren. Belangrijk is dan ook dat je ter plaatse hulp kan bieden in geval van nood.

Ongeluk in klein hoekje

In maart deed iedereenEHBO.nl ook al een onderzoek. Daaruit bleek dat de meeste ouders clueless zijn als het gaat om het verlenen van eerste hulp. Shocking is dat zelfs 61% van de ouders er sowieso nog nooit bij stil had gestaan. Terwijl met kleine kinderen een ongelukje geen uitzondering is.

Wil je weten wat jij moet doen als je kind iets giftigs heeft ingeslikt? Check de gifwijzer

Auteur: Erandi Godinez – Bron: iedereenEHBO – Foto: iStock

 

Lees ook:

– Gevaren van huishoud chemicaliën

Advertentie

– Eerste hulp bij verslikken

– Eerste hulp bij een brandwond

 

 

 

Redactioneel – Offer – Vitamine D en K

Vitamine D en K

Voor voldoende voedingsstoffen
Bekijk nu