Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
baby-drinkt-te-snel

Baby drinkt te snel, kan dat kwaad?

Je baby is erg ongeduldig aan de borst. Hoe zorg je ervoor dat hij goed drinkt en niet gefrustreerd raakt?  Lactatiedeskundige Annelies de Haan geeft antwoord.

In samenwerking met expert

Annelies de Haan

Lactatiedeskundige

Baby drinkt te snel

Sommige baby’s drinken maar even rustig aan de borst, maar laten dan los, willen toch weer drinken, beginnen met hun armpjes te zwaaien of met hun hoofd te draaien. Waarom doen ze dat, en hoe hou je je kind rustig?

Advertentie

Tip! Drapeer een grote hydrofiele doek (zoals deze van Jollein) over je schouder om een rustig plekje voor je baby te creëren

Fonteinhouding

Lactatiekundige Annelies de Haan:  ‘Dat baby’s loslaten tijdens het voeden, kan meerdere oorzaken hebben. Je hebt bijvoorbeeld een te sterke toeschietreflex: de melk stroomt te snel toe. In dat geval kun je de baby ’tegen de zwaartekracht in’ laten drinken. Je voedt hem dan in de zogenaamde fonteinhouding: plat liggend op je rug of half liggend op de bank of het bed.

Rustig plekje

Het kan ook zijn dat er te veel afleiding is. Probeer daarom steeds een rustig plekje te vinden om te voeden. Kijk verder naar het gedrag van je baby nadat hij even gedronken heeft. Misschien heeft hij genoeg melk binnengekregen en is hij totaal niet geïnteresseerd in een volgende borst. Baby’s van 3 maanden kunnen een borst in ongeveer 5 minuten leeg drinken.

Lijkt je kind tevreden, zijn de luiers zwaar en klopt zijn gewicht voor zijn leeftijd, dan is er niks aan de hand. Is je baby te licht voor zijn leeftijd, laat dan een lactatiekundige komen om de situatie te beoordelen en een passend advies te geven.’

Advertentie

Bron: La Leche

Annelies de Haan

Lactatiedeskundige

Annelies de Haan is lactatiekundige met een eigen praktijk, anneliesdehaan.nl. Ze helpt moeders die hulp nodig hebben bij het geven van borstvoeding. Daarnaast geeft ze borstvoedingscursussen aan zwangeren en hun partner (ook in het Engels). Annelies heeft twee kinderen.

Redactioneel – Offer – Maaltijd in een handomdraai

Maaltijd in een handomdraai

De beste baby foodprocessors
Shop nu