Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

9x naar de bios

Het is mijn favoriete uitje: samen met Sam naar de film. Lekker in het donker wegkruipen in zo’n zachte stoel en ons laten meevoeren met prachtige avonturen. Er zijn veel fijne plekken waar je met je kind van het grote scherm kunt genieten, zoals deze toppers.

Advertentie
 1. Kleuterbios
  Pathe kleuterbios
  Vindt je kind donker nog een beetje spannend en doet hij al snel zijn oren dicht bij hard geluid? Ga dan eerst eens met hem naar de Kleuterbios bij Pathé. Het licht gaat dan niet helemaal uit in de zaal en het geluid staat zachter dan normaal. De films zijn speciaal uitgezocht voor kinderen van drie tot zes jaar. Ideaal om je kleintje aan de bios te laten wennen. Pathé-bioscopen zijn er in het hele land.
 2. Omniversum
  Omniversum
  Het scherm bij het Omniversum in Den Haag is gigantisch. Je kunt hier prachtige films zien over de natuur en allerlei bijzondere dieren, maar nu ook een echte familiefilm: Fly me to the moon. In dit grappige én spannende verhaal reizen drie jonge vliegen stiekem mee op de beroemde vlucht van de Apollo 11 naar de maan. Supergaaf op dat grote scherm!
 3. Lantarenvenster
  LantarenVenster
  In dit fijne Rotterdamse filmhuis draaien iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag familiefilms. Je ziet er niet alleen blockbusters, maar ook de wat kleinere films. Het theater ligt prachtig aan de Maas en voor een gezellig etentje na afloop loop je zo binnen bij het bekende Hotel New York.
 4. Skymania
  Skymania
  In het Aviodrome in Lelystad kun je op een heel bijzondere manier films kijken: in 4D. Dat is 3D met twee extra projectieschermen links en rechts van het podium, met allerlei effecten zoals echte regen, wind en geuren. Zo beleef je het verhaal extra intens. Dat kan nu met de nieuwe film Skymania, over Thomas en Elsa die spannende avonturen beleven in hun strijd om het beste vliegtuig (alle leeftijden).
 5. Filmtheater Hilversum
  FilmtheaterHilversum
  Wil je net even een ander filmaanbod dan de populaire Disney-films? Ga dan eens naar het prachtige Filmtheater Hilversum. In dit superfijne gebouw worden regelmatig bijzondere kinderfilms vertoond. In de vakanties draaien er extra veel kinderfilms. Leuk!
 6. Kinepolis
  Kinepolis
  Breda heeft sinds een aantal maanden een nieuwe bioscoop, Kinepolis, en die is fijn! Met maar liefst tien zalen, waar regelmatig leuke kinderfilms te zien zijn. Ook heel handig: er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. De Kinepolis-bios in Utrecht is sinds december 2016 open en ook absoluut een aanrader. Haarscherp beeld en met ruim drieduizend mooie stoelen een van de grootste bioscopen van Nederland.
 7. LUX
  lux
  LUX is een supergezellig filmhuis in Nijmegen. Ze draaien er veel mooie kinderfilms en er zijn regelmatig leuke activiteiten voor kinderen, zoals het CineKid Festival. Voor of na de film kun je gezellig iets eten of drinken in het bijbehorende LUX café, of bij goed weer op het ruime terras. Goede tip voor een verjaardagsfeestje!
 8. Hillywood Tours
  HillywoodTours
  Wil je wel eens weten wat er áchter de schermen gebeurt in de tv-wereld? Op naar Hilversum dan, want daar is het grootste mediapark van Europa. Tijdens de Hillywood Tour nemen gidsen je met een treintje mee voor een uitgebreide rondleiding langs de studio’s en het rekwisietendepot (6+). Met een beetje mazzel kom je nog BN’ers tegen ook. Leuk om te combineren met een bezoek aan de Beeld en Geluid Experience.
 9. CineMec
  CineMec
  In Utrecht, Nijmegen en Ede vind je de CineMec-bioscopen. Met ruim opgezette zalen en een groot aanbod van kinder- en familiefilms een fijne plek voor een moviemiddag. Voor de kleintjes zijn er regelmatig leuke activiteiten, zoals de Kleuterbios. Geluid en licht worden dan aangepast, zodat je peuter rustig kan wennen.

Naast leuke uitjes voor binnen, zoals de film, kun je op Kidsproof.nl ook heel veel leuke uitjes voor buiten vinden. Speeltuinen, kinderboerderijen, natuurpaden en nog veel meer.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.

Redactioneel – Offer- Boek ouderschap

Boek ouderschap

Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden
Shop nu