Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De kerstvakantie is in zicht… HOERA!

De laatste week voor de kerstvakantie is aangebroken. Een heerlijk vooruitzicht, die twee vrije weken. Geen geren en gevlieg van en naar school, maar lekker op ons gemak wakker worden. Gezellige dagen in het vooruitzicht, leuke dingen doen én onze middelste wordt vijf jaar. Hoera! We hebben er zin in…

Advertentie

Facebook-herinnering

Al vrees ik ook een beetje voor de kerstvakantie. Want steeds als ik mijn Facebook open, krijg ik herinneringen te zien van een aantal jaar geleden. En dan weet ik weer hoe deze periode er de afgelopen jaren uit zag: één grote ziekenboeg.

Vijf jaar ziek en zeer

In huize Love2BeMama zijn wij het hele jaar amper ziek. Maar rondom kerst zijn wij jaar in jaar uit ziek, zwak en misselijk. Bijna vijf jaar geleden pufte ik vlak na kerst mijn weeën weg, omdat de middelste op komst was. Drie jaar geleden lag ik vlak voor Kerst in het ziekenhuis. Deze keer niet vanwege een bevalling, al was ik wel weer zwanger, maar met nierstenen. Twee jaar geleden zaten we een maand lang in de waterpokken. Het ene kind was eraf en het andere kind kreeg het. Vreselijk. Al hebben ze het nu wel allemaal gehad, leuk was anders. En vorig jaar hadden we een zware griep te pakken. Niet een verkoudheidje, maar echte griep. Iedereen was hartstikke ziek en lag rillend en koortsig op bed. Including me! Zoonlief miste zelfs het kerstspel op school.

Geschreven door

Linda Bosscher

En dit jaar?

De een na de ander barst hier inmiddels in huilen uit door zware vermoeidheid. Ik ben vorige week zwaar verkouden geworden. Ik heb een hoofd vol snot en het slaat op mijn stem. Wat nog het ergste is: mijn verstandskies speelt op. Ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik vorig jaar mijn afspraak bij de kaakchirurg geskipt heb. Daar pluk ik nu de vruchten van. Ik weet niet of het laatste stukje aan het doorkomen is of dat mijn tandvlees is ontstoken, maar het is een vervelende en zeurende pijn. Ibuprofen en paracetamol zijn momenteel mijn beste vrienden.

Vitamines bij het leven

We gaan er deze week nog even tegenaan, want we hebben een volle week voor de boeg. Het kinderfeestje van mijn dochter, kerstbakjes maken op de peuterspeelzaal en een kerstviering op school. We slikken vitamines alsof ons leven er vanaf hangt, de blender maakt overuren voor verse sapjes en we hopen dit jaar de ziektekiemen zo veel mogelijk buiten de deur te houden. Op naar een kerstvakantie waarin we níet ziek zijn. We gaan genieten van twee rustige weken.

Linda Bosscher is 2 weken op vakantie. Op woensdag 6 januari 2016 verschijnt er weer een nieuwe blog van Linda.

Advertentie
Commercieel – Hema – Offer – Winterjas

Winterjas

Met een zachte teddy voering en twee steekzakken
Vind je hier