'Zal het hartje wel kloppen?'

Claudia is inmiddels 22 weken zwanger en vind de tijd eigenlijk best snel gaan. Tenminste: nu wel. Want die eerste weken tot die allereerste echo vond ze behoorlijk slopend.

Jullie zijn zwanger!

Als er eenmaal een positieve zwangerschapstest op tafel ligt, dan kan het geluk niet op. Tenminste daar ga ik voor het mooie maar even vanuit. Je bent ontzettend blij, want de eerste echo geeft je een beetje zekerheid dat alles wel goed zit daarbinnen. Want in die eerste weken kan er natuurlijk van alles gebeuren met de baby.

Advertentie

Onzekerheid in de eerste weken

Die spanning in de eerste weken vond ik best heftig. Je bent zo blij en in je hoofd ben je al met van alles bezig: voorzichtig nadenken over de indeling in huis, wat jullie nog nodig zullen hebben, misschien zelfs al namen en hoe jullie het aan familie en vrienden gaan vertellen. Toch wil je niet té hard van stapel lopen, want je weet niet eens of het echt goed zit daarbinnen. Zal alles voorspoedig verlopen die eerste weken? Zou het hartje wel kloppen? Die eerste weken tot de eerste echo duurden voor mij EEUWEN!

De eerste echo

Wij kwamen achter onze zwangerschap met een week of vijf. Met negen weken, dus een maand later, mochten we op het eerste gesprek komen bij de verloskundige. Dat is leuk en een eerste stap, maar je weet dan nog steeds niet hoe het gaat met het kindje in de buik en of je wel echt blij mag of kan zijn. Met elf weken was het dan eindelijk zover: de eerste echo! Zes weken zijn normaal gezien zo voorbij, maar ik vond het in het begin van de zwangerschap echt lang duren.

Binnen gluren

Daar zaten we dan, klaar om te horen of alles goed ging daarbinnen. Daar ging de gel op mijn buik en kwam de echoscopist aan met de lezer. Direct zagen we een prachtig kindje bewegen van jewelste! Compleet met kloppend hartje en alles erop en eraan! Een magisch moment en ultiem geluk, dat we nu ook echt met anderen kunnen gaan delen. Alles ziet er goed uit, dus dat is een mooie boost. Op naar een positieve en gezonde zwangerschap!

Claudia Sloot

Claudia Sloot is moeder van Otis en schrijft over haar leven met een temperamentvolle peuter, die vindt dat slapen en eten voor mietjes is. Ook runt ze haar blog Oh yeah baby, heeft een kledinglijn You and Mini én werkt in de online marketing.