Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x waarom naar buiten gaan supergoed is voor je baby

Lekker naar buiten met je baby. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Want frisse buitenlucht brengt nogal wat voordelen met zich mee: het is goed voor de gezondheid én de ontwikkeling. Dus pak je kind lekker in en gáááán.

Ouders van Nu samen met Neolac
 1. Wat gaan we vandaag ontdekken?

  Een wandeling door het bos, park, duinen of langs het strand, het is één grote ontdekkingstocht voor je kind. Zelfs als hij nog lekker in de wagen ligt of zit of gedragen wordt in een draagzak- of -doek. Er valt voor hem van alles te zien: vogels in de lucht, een blaadje met een bijzondere vorm, een spinnenweb in de heg of een klein kriebelbeestje op een boomstam. Zo leert je kind al vroeg te genieten van het buiten zijn.

 2. Oh zo slaapverwekkend

  De meeste baby’s worden heerlijk rozig van een wandeling in de frisse buitenlucht. Dikke kans dat je kind zelfs in slaap valt onderweg. Wist je trouwens dat er ook kinderdagverblijven zijn waar kinderen buiten kunnen slapen in een speciaal babyslaaphuisje? Dit concept komt uit Scandinavië. Hier krijgen ouders het advies om hun baby lekker buiten te laten slapen overdag, omdat het de weerstand verhoogt en ze zo vaak langer en beter slapen.

 3. En lopen maar…

  Als je kind straks kan lopen, is de natuur een goede plek om zijn motoriek te stimuleren. Lekker rondrennen op ongelijke grond, klimmen en springen in de speeltuin. Ook heeft hij zo alle ruimte om zijn coördinatie, evenwicht, reactie- en uithoudingsvermogen te oefenen. Hierdoor ontwikkelt hij zelfvertrouwen. De fijne motoriek kun je ook prima in de natuur stimuleren. Laat hem een dennenappel vasthouden of grijpen naar een blaadje.

 4. Extra vitamine D

  Als de zon lager staat en de dagen korter zijn, dan moet de (kinder)huid extra hard werken om vitamine D aan te maken. Wat extra tijd in de buitenlucht kan dus geen kwaad. Ook blijkt uit onderzoek dat kinderen minder last van verkoudheid hebben als ze regelmatig buiten zijn of spelen.

 5. Wat zegt de eend?

  Wat zegt de vogel, het schaap en de koe? De geluiden die dieren maken, is vaak één van de eerste dingen die baby’s ‘zeggen’. Na ‘papa’ en ‘mama’ natuurlijk. Bovendien spelen dieren vaak de hoofdrol in prentenboeken. Hoe leuk is het dan om al deze dieren in de natuur op te zoeken en van dichtbij te zien.

 6. Beter besef van de natuur

  Hoe jong je kind ook is, het is goed om hem kennis te laten maken met het buitenleven. Hierdoor leert hij spelenderwijs hoe belangrijk de natuur is. Buiten ervaart hij de ruimte, planten, dieren, het weer, het licht, het geluid en de grond in levende lijve. Daarnaast vind je kind buiten mooie dingen om te verzamelen, te bekijken en mee te spelen.

* Borstvoeding is de beste voeding voor je baby
** Net als andere opvolgmelken

Commercieel – Hema – Offer – Autogarage hout

Autogarage hout

Stevige autogarage met helikopterplatform
Vind je hier