Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
4 handige tips om in slaap te komen met dit warme weer
door

5 tips om je kind in slaap te laten vallen met dit warme weer

Met tropische temperaturen kan het best lastig zijn voor kleine kinderen om in slaap te vallen. Om ervoor te zorgen dat je kinderen (en ook jij) toch voldoende nachtrust krijgen, hier wat handige tips!

Advertentie

De meest voor de hand liggende oplossing is een airconditioner in de slaapkamer van je kind. Met de juiste temperatuur en een comfortabele luchtvochtigheid kun je een klimaat realiseren waarbij je kind zich prettig voelt. Ideaal voor de vochtige, broeierige Nederlandse zomers. Maar ook als je geen airconditioning hebt, zijn er genoeg mogelijkheden om je kind een koelere nacht te bezorgen.

 1. Maak zelf een ‘airco’

  Snakt je kind naar een koel briesje door z’n kamer? Vries dan wat flessen water in en zet ze voor een ventilator. Als je de ventilator aanzet, verspreidt hij koele lucht door de kamer. Zet de flessen wel in een bakje om de condens op te vangen.

 2. Een lauwwarme douche voor het slapengaan

  Een warm en plakkerig gevoel helpt niet mee als je goed wilt slapen. Zet je kind daarom voor het slapen onder een lauwwarme douche. Op die manier koelt zijn lichaam goed af, waardoor je de kans vergroot dat hij sneller in slaap valt.

 3. Hou de zon buiten

  Met dit warme weer is het verleidelijk om de hele dag de ramen in huis open te zetten. Toch kun je dit beter niet doen. Je haalt er namelijk alleen maar warme lucht mee naar binnen. Beter is het om de ramen (en ook de gordijnen) de hele dag dicht te houden en ze pas laat in de avond open te zetten. Tip: zet alle ramen tegenover elkaar wijd open. Zo creëer je een luchtstroom die de warmte naar buiten drijft. Als je zonwering hebt, maak daar overdag ook gebruik van. Of hang een groot wit laken voor de ramen.

  Advertentie

Heeft je baby of peuter last van muggen? Hier vind je de mooiste en fijnste klamboes.

 1. Zorg voor een fris bed

  Voor de meeste kinderen is een laken of dunne slaapzak voldoende met dit warme weer. Kies in de zomer altijd voor een laken of een slaapzak van katoen, die zijn veel minder warm dan synthetische lakens of slaapzakken en ze zorgen ook voor een goede vochtregulering. Is het met alleen een laken nog steeds erg warm? Leg dan het lakentje overdag eens in de vriezer.

 2. Geef je kind genoeg te drinken

  Een goede hydratatie zorgt er ook voor dat je kind goed slaapt. Geef je kind daarom overdag al voldoende te drinken. Bovendien is de kans kleiner dat je kind ’s nachts wakker wordt omdat hij dorst heeft.

Stelling: Laat je kind in de zomer zelf zijn bedtijd bepalen

Beeld: Shutterstock 

Christine Spanjaard

Redactioneel – Offer – Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Shop hier