Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit is waarom je nieuwe babykleertjes eerst moet wassen

Niets is zo leuk om tijdens je zwangerschap al flink te shoppen voor je baby. Maar voor je al deze leuke nieuwe kleertjes bij je baby aantrekt, is het advies om ze eerst te wassen. Altijd al afgevraagd waarom? Dit is de reden.

Tere babyhuid

Het kan verleidelijk zijn om het niet te doen, maar toch is het verstandig om nieuwe babykleertjes eerst te wassen. En dat geldt trouwens ook voor handdoeken, beddengoed en al het andere textiel waar je baby mee in aanraking komt. Want ook al zien nieuwe kleertjes er op het oog schoon en fris uit, dat zijn ze vaak niet. Voordat kleding in een winkel arriveert, wordt het vaak opgeslagen in grote magazijnen. Deze zitten vol stof, insecten en ongedierte die zo in de kleding kunnen komen. Daarbij wordt babykleding ook vaak behandeld met formaldehyde voordat het in de winkels komt te hangen. Dit chemische goedje wordt gebruikt om viscose en katoen kreukvrij te maken en daarnaast om wol krimpvrij te houden.

Advertentie

TIP! Babykleertjes kun je nooit genoeg hebben, toch? Hier shop je de mooiste kleertjes voor jouw aanstaande baby.

Wasvoorschrift

Viezigheid, bacteriën en chemicaliën zijn niet iets waar je de gevoelige huid van je baby aan wilt blootstellen. Gelukkig was je in de wasmachine de hoogste concentraties er zo uit. Was de kleding van je kind het liefst op 60 graden. Check wel van tevoren goed op het label wat de maximale temperatuur is, zodat je het kledingstuk niet verpest. Handige tip: was de babykleertjes binnenstebuiten, want dan blijven ze mooier. Gebruik de eerste maanden een wasmiddel dat speciaal voor baby’s of de gevoelige huid is ontwikkeld (PH-neutraal en dermatologisch getest). Laat wasverzachter achterwege, want hier zitten geur- en kleurstoffen in die je baby’s huid kunnen irriteren.

 

Babyhuid verzorgen: advies en tips

Drogen

Na het wassen moeten de kleertjes natuurlijk ook weer droog worden. Dit kan gewoon in de droger, maar de kans dat de kleertjes dan behoorlijk krimpen is groot. Bovendien kunnen de kleertjes in de droger uit model raken en slijten ze sneller. Hang ze daarom liever aan de waslijn of op een droogrek.

Strijken

Wil je er zeker van zijn dat je alle bacteriën uit de kleertjes verdwijnen, neem dan de tijd om de kleertjes na het wassen en drogen nog even te strijken. Ook hiervoor geldt: binnenste buiten werkt het beste. Dit geldt natuurlijk ook voor hydrofiele doeken, lakentjes etc. Doe dit ook weer zo heet mogelijk voor het beste effect.

Zo gedaan!

Lijkt het je allemaal veel gedoe? Valt best mee. Je kunt de babykleertjes gewoon met je eigen was mee wassen. Als je maar het juiste wasmiddel en geen wasverzachter gebruikt. En begin er op tijd aan. Het is verstandig om aan het begin van je verlof alle kleertjes die je al in huis hebt voor je baby te wassen. Zodat je met uiterlijk 37 weken alles gewassen en gestreken in een stofvrije kast hebt liggen. Laat die baby maar komen!

Bron: Live About Site: Shutterstock