Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Vader deelt gouden tip: zó help je je zwangere vrouw in het laatste trimester echt

Voeten masseren, boodschappen doen, een kopje thee brengen. Als partner van een zwangere vrouw help je haar waar je kan. Want die grote, zware buik kun je moeilijk van haar overnemen. Of toch wel? Een aanstaande vader laat zien hoe je een zwangere vrouw écht kunt ontlasten.

Advertentie

Een zwangerschap is prachtig, maar kan ook pittig zijn. Een zwangere vrouw ondergaat veel veranderingen, zowel fysiek als mentaal. Niet zo gek dus dat je partner soms denkt dat ze je liever kwijt dan rijk is, maar niets is minder waar. Jij kunt als partner nu juist veel betekenen voor je vrouw of vriendin.

Aha, dit gebeurt er dus: Stemmingswisselingen tijdens je zwangerschap

Help waar je kan

In het eerste trimester voelt een zwangere vrouw zich vaak beroerd en vanaf het derde trimester kan ze lichamelijk een heel stuk minder. Haar buik kan haar (soms letterlijk) in de weg zitten om de wasmand leeg te halen, een doekje over de keukentafel te halen of bij het slapen. En dan die hormonen die gekke dingen doen met haar emoties. Als partner kun je je machteloos en zelfs schuldig voelen dat je het niet even van haar over kan nemen. Al is er tóch een manier om haar te helpen met die grote, zware buik. Dat ontdekte een Amerikaanse aanstaande vader, die zijn hack deelt op TikTok.

Zo ontlast je je zwangere vrouw

Het is heel simpel: je kunt je zwangere vrouw in het laatste trimester flink ontlasten door haar buik af en toe letterlijk even op te tillen. De vader in de onderstaande de video laat zien hoe hij dat doet. Hij gaat achter zijn zwangere vrouw staan en vouwt zijn handen stevig om haar buik heen. Dan tilt hij haar buik voorzichtig en langzaam op, hij draagt nu als het ware het gewicht van de babybuik. De opluchting is meteen van het gezicht van zijn vrouw af te lezen. Dan laat hij haar buik weer langzaam en voorzichtig zakken. Al is er wel een kans dat ze chagrijnig wordt als ze het gewicht van de buik weer voelt, grapt de aanstaande vader.

Advertentie
@daddynewbfind a pregnant lady and hold her belly #fyp #duet #NewYearNewMio #pregnant #parents #parentsoftiktok #husband #dad #family♬ original sound – daddynewb

Herkenbaar en hilarisch: 11x de gekste zwangerschapsdementie-blunders

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mirror.co.uk – Beeld: Getty Images