Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Oorbellen schieten bij kinderen

Wat de juiste leeftijd is om gaatjes in de oren van je kind te laten schieten is nog altijd een discussiepunt. De ene moeder wil ermee wachten tot haar kind zelf aangeeft gaatjes te willen, voor de andere moeder kan het moment niet vroeg genoeg komen.

Oorbellen schieten bij baby

Gaatjes kunnen al snel na de geboorte gezet worden. Wel moet je dan een paar afwegingen maken. Baby’s kunnen nog niet zelf beslissen, waardoor het kan dat ze later helemaal niet blij zijn met de gaatjes. Bij iets oudere kinderen bestaat de kans dat zij de oorbellen uit hun oren trekken en ze vervolgens doorslikken. Je kunt dus het beste wachten tot je kind zelf om oorbellen vraagt.

Advertentie

Gaatjes schieten: hoe gaat dat?

Je kunt het schieten van gaatjes bij de meeste juweliers laten doen. Hier hoeft vaak geen afspraak voor gemaakt te worden. Voordat de gaatjes geschoten worden wordt het oor ontsmet. Daarna wordt er een stipje op het oor gezet zodat de plaats van het gaatje goed bepaald kan worden. Je kind heeft dan al een mooie oorbel uitgezocht die met het schieten in de oren wordt gedaan. Het schieten zelf duurt twee seconden en wordt altijd steriel gedaan. Soms bestaat er de mogelijkheid dat allebei de oren tegelijk gedaan kunnen worden. Dit wordt dan door twee medewerkers gedaan. Zo voorkom je dat je kind na het eerste gaatje geen tweede meer wil.

Verzorging

Als de oorbellen gezet zijn krijg je een desinfectiemiddel mee wat je op het oor moet druppelen. Dit moet je een á twee keer per dag doen. Tijdens het druppelen moet de oorbel gedraaid worden, dit kan even pijn doen. Door de oorbel te draaien wordt het desinfectiemiddel goed verdeeld en voorkom je dat de oorbel vast gaat zitten. Na zes weken mag het zweerknopje worden vervangen door andere oorbellen.