Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

5x zo stimuleer je de interesse van je kind in muziek

Muziek maken en muziek luisteren: het is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en motoriek van kinderen. Je kunt kinderen al op zeer jonge leeftijd kennis laten maken met muziek. Maar niet elk kind staat bij het horen van een liedje meteen te dansen of wil het liefst de hele dag door muziek maken. Met deze tips kun je de interesse van je kind in muziek opwekken.

Advertentie
 1. Na-apen

  Als je zelf een instrument kunt bespelen, al is het maar een enkel liedje of een paar akkoorden, doe dit dan in het bijzijn van je kind. Je kind zal extra gemotiveerd en enthousiast zijn om samen met jou muziek te maken.

 2. Eigen muziekspeler

  Door je kind een eigen muziekspeler te geven, heeft hij zelf gemakkelijk toegang tot muziek. Help hem met het opbouwen van een muziekcollectie of het samenstellen van zijn eigen playlist. Als hij hier enthousiast van wordt zal hij ook steeds vaker de tijd nemen om een muziekje op te zetten.

 3. Muzieklessen

  Er zijn muzieklessen in allerlei soorten en maten: groepslessen, individueel, bij je thuis of op de muziekschool. Maar het belangrijkste is dat de leraar de lessen leuk maakt. Muziek leren maken moet vooral geen saaie les zijn.

Waarom is muziek maken belangrijk voor een kind?
 1. Begin niet te vroeg

  Hoe gek je kind ook op muziek lijkt te zijn, begin niet te vroeg met muzieklessen. Door te vroeg met lessen te beginnen, bestaat de kans dat je zijn verbeeldingskracht en creativiteit teniet doet.

 2. Instrumenten

  Voor je kind serieus met een instrument aan de slag gaat, kan hij natuurlijk thuis naar hartenlust oefenen. Begin met instrumenten die passen bij de leeftijd van je kind. Trommels of een xylofoon zijn perfect voor de baby- en peuterjaren. Ook een piano of toetsenbord kan je kind al vroeg leren bespelen. Een gitaar wordt al lastiger, omdat je hierbij je handen niet echt goed kan zien.

Bron: Fatherly Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Ga voor comfort met Stokke

Prénatal

Ga voor comfort met Stokke

Bekijk alle kinderstoelen