Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
muzikaliteit kind
door

Muzikaliteit van je kind stimuleren: 6 tips om thuis te proberen

Kinderen worden creatiever, rustiger én slimmer van muziek. Muzikaliteit is weliswaar erfelijk, maar je kunt het talent ook ontwikkelen. Omgeving speelt dus een belangrijke rol. Daarom: 6 tips om de muzikaliteit van je kind te stimuleren.

Advertentie

6 tips om de muzikaliteit van je kind te stimuleren

 1. Beats in huis
  Er zit overal muziek in. Niets leuker dan na het eten lekker met de messen tikken op de potten, pannen en verpakkingen. Tip: speel een ritme dat de anderen aan tafel moeten naspelen. Of vul elkaar aan, zodat er een beat ontstaat.
 2. Luister naar verschillende muziekstijlen
  Luister samen naar muziek, liefst verschillende stijlen. Pop, jazz, klassiek, wereldmuziek… Een Braziliaanse samba is swingender en opzwepender dan Altijd is Kortjakje ziek, en ritmisch gezien meer divers. En wie kan stil blijven zitten op Afrikaanse ritmes? Het label Putumayo brengt cd’s met muziek van over de hele wereld uit, ook voor kinderen.
 3. Je eigen Voice
  Wees niet bang om te zingen. Iedereen kan het, je kunt het niet fout doen. Zet een liedje, zoals een canon, in tijdens loze momenten als opruimen of een lange autorit. Of organiseer je eigen talentenavond à la The Voice.
 4. Ga los met bodypercussie
  Helemaal leuk: gebruik je lichaam bij het muziek maken. Bodypercussie houdt in dat je er ook bij gaat stampen en klappen op je borstkas en bovenbenen – hier kun je jezelf helemaal in verliezen.
 5. Leuke muziekspelletjes
  Kijk eens op spelletjesplein.nl, hier vind je veel spelletjes met muziek (maken).
 6. Zelf liedjes componeren
  Leuk voor grotere kinderen: de app ikcomponeer.nl van het Metropole Orkest, waarmee je zelf liedjes kunt componeren. Hier maakt je kind meteen kennis met verschillende instrumenten.
Redactioneel – Offer – Vitamine D en K

Vitamine D en K

Voor voldoende voedingsstoffen
Bekijk nu