Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Baby 3 maanden oud: de wereld ontdekken

Je baby van 3 maanden kan zich prima vermaken met zijn eigen handen en voeten. Hij steekt alles in zijn mond en kan misschien al van zijn zij naar zijn buik draaien.

Advertentie

Ontwikkeling baby 3 maanden

Je baby van 3 maanden begint nu te wennen aan de wereld om zich heen en wil die graag ontdekken. Bewegingen worden doelgerichter en het lukt steeds vaker om iets stevig te grijpen. Vooral zijn eigen handen en voeten: dat blijft een spelletje wat nooit verveelt. Pas dus maar op voor je sieraden, bril en haar, want heeft je baby van 3 maanden eenmaal iets te pakken, dan laat hij het niet snel meer los.

Tip: Hier grijpen grijpgrage handjes ook graag naar.

De meeste baby’s van 3 maanden kunnen van de linkerzij op de rechterzij draaien en omgekeerd. De nekspieren zijn inmiddels zo stevig dat hun hoofdje niet meer wiebelt. Je kind kan zijn hoofd optillen en alle kanten op kijken en volgt je als je langsloopt.

Baby 3 maanden: zijn beleving

De oog-handcoördinatie is volop in ontwikkeling. Als je een speeltje laat zien, is het voor je baby van 3 maanden nog moeilijk in te schatten of het binnen zijn bereik is. Laat hem lekker proberen en stop het speeltje niet te snel in zijn handen. Je baby van 3 maanden stopt alles in zijn mond, dus pas op met kleine, scherpe en andere gevaarlijke spullen. Denk aan zeep, knopen, gereedschap, etc. Je leert je baby van 3 maanden steeds beter kennen en kunt al een beetje zien wat voor karakter hij heeft. Waarschijnlijk heb je al door of hij temperamentvol of rustig is en of hij snel schrikt of niet.

Advertentie

Baby 3 maanden: spelen

Speelgoed met geluid wordt steeds interessanter: bijvoorbeeld een rammelaar, een stoffen beestje met een belletje of een knisperboekje. Wissel de speeltjes af en geef er één tegelijk, want je baby van 3 maanden kan zich nog maar op één ding tegelijk concentreren. Wil je iets afpakken, bied dan iets anders aan. Je baby laat dan vanzelf los wat hij al in zijn handen heeft. Je baby van 3 maanden oud wordt steeds leniger. Daardoor kan hij met gemak zijn eigen tenen in zijn mond stoppen. Hij vindt het fijn om af en toe met blote voeten te liggen. Trek hem niet te strakke kleren aan, zodat hij lekker kan rekken en strekken.

Bron: Opvoedinformatie

De informatie uit dit groeikalender-artikel is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Iedere baby is uiteraard uniek en ontwikkelt zich zijn eigen tempo en manier. Ook iedere ouder zal het ouderschap anders beleven. Onze informatie is dan ook vooral bedoeld om je een idee te geven wat je per maand ongeveer kunt verwachten.

Commercieel – Hema – Offer –  Hydrofieldoeken

Hydrofieldoeken

Drie multifunctionele hydrofiel doeken
Shop nu