baby 8 maanden

Baby 8 maanden oud: eigen karakter

Je baby is nu 8 maanden. Dingen uit elkaar halen vindt hij super interessant. Ieder kind ontwikkelt zich anders en zo merk je wat jouw baby het liefst doet.

Jouw baby 8 maanden: ontwikkeling

Op deze leeftijd kan de ontwikkeling van kinderen enorm verschillen. Het ene kind probeert al te staan, terwijl het andere pas net kan zitten. Dat is allemaal oké, ieder heeft zijn eigen tempo en interesses. Sommige kinderen hebben al een mond vol tanden en lachen veel. Anderen doen al van alles, maar hebben nog geen enkele tand. Dit heeft allemaal te maken met het karakter van je kind.

Advertentie

Beleving

In de leeftijd van acht tot twaalf maanden zijn baby’s ontzettend druk met mensen nadoen en napraten. Het is hun manier om te leren. Geef je je een kind potlood en papier, dan begrijpt hij niet wat hij ermee moet. Doe je voor hoe je kunt tekenen, dan zal hij proberen dat na te doen. Je kind zal steeds duidelijker gaan vertellen wat hij wil. Dat doet hij door geluid te maken en te wijzen naar het voorwerp van zijn belangstelling. Als jij daarop reageert door te zeggen hoe het heet, leert je baby woorden te koppelen aan voorwerpen.

Spelen

Je baby haalt nu graag dingen uit elkaar. Slopen is in sommige gevallen een beter woord. Een blokkendoos die hij kan leeghalen en weer vullen door de juiste vormpjes in de openingen te ‘puzzelen’ is een groot succes. Of rollen met een bal (vooral met een belletje erin) zijn spelletjes die goed passen bij de ontwikkeling van je baby op dit moment. Speel ook eens verstoppertje met hem: leg een doek over een speeltje en wacht tot je kind die weer wegtrekt. Succes gegarandeerd.

De informatie uit dit groeikalender-artikel is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Iedere baby is uiteraard uniek en ontwikkelt zich zijn eigen tempo en manier. Ook iedere ouder zal het ouderschap anders beleven. Onze informatie is dan ook vooral bedoeld om je een idee te geven wat je per maand ongeveer kunt verwachten.