Je baby aankleden, hoe doe je dat?

Je baby aankleden, hoe doe je dat?

Het aan- en uitkleden van je baby is voor veel ouders een klein gevecht. Baby’s vinden het ‘getrek’ aan hun armpjes en beentjes niet fijn. Deze tips maken het wat makkelijker.

Tips voor het aankleden van je baby:

1. Kies de juiste kleding

Zorg voor comfortabele kleding, bijvoorbeeld zachte broekjes die je makkelijk kunt aantrekken. Doe je baby lekker ruime kleding aan, liever een maatje groter dan te klein. Dat maakt het aankleden een stuk makkelijker. Broekjes of rokjes van harde stoffen als jeans zijn voor baby’s niet zo prettig.

Advertentie

2. Altijd over het hoofd

Een romper of een truitje trek je altijd eerst over het hoofd aan. Pas daarna duw je voorzichtig tegen de elleboog. Zo steek je de armen van je baby makkelijk door de mouwen. De romper en de broek doe je aan door de babybillen met één hand op te tillen. Met de andere hand kun je de broek omhoog schuiven.

Vind je het lastig om de truitjes over z’n hoofd aan te trekken? Er zijn ook pakjes met knoopjes op de buik: je legt je baby in het pakje en drukt dan de knoopjes dicht.

3. Blijf rustig: het wordt steeds makkelijker

Je baby aankleden is vooral vervelend als je treuzelt en je kind hard huilt en met zijn armen en benen zwaait. Probeer rustig te blijven. En bedenk dat je echt niet de enige ouder bent bij wie het aankleden niet vlekkeloos verloopt. Het went vanzelf. Hoe vaker je je kind aankleedt, hoe geroutineerder je erin wordt. Voor je het weet doe je het zonder na te denken!

4. Doe het met z’n tweeën

Vind je je baby aankleden die eerste dagen maar een gedoe? Doe het met z’n tweeën. De ene ouder kleedt de baby aan, de ander biedt zijn pink aan zodat de baby erop kan zuigen. Als je kind een paar maanden oud is, kun je hem afleiden met bijvoorbeeld een muziekdoosje.

Video: Misschien kende je de truc al, en anders ben je blij dat je hem nu hoort. Heb je je namelijk ooit afgevraagd waarom een rompertje een enveloppehals heeft? Juist