Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

4x gezonde hapjes waar je baby van smult

Baby's genieten altijd van puree. Het is makkelijk te eten en lekker gezond. Maar hoe leuk zijn deze 4 purees, in de vrolijke kleuren geel, oranje, groen en rood? Elk met een andere smaak!

Courgettepuree

Dit heb je nodig:

Advertentie
  • 500 g courgette

Zo maak je het:
Was de courgettes. Snijd in plakjes en stoom ze in een stoommandje met het deksel op de pan of in genoeg water tot ze net onderstaan in ca. 10 minuten gaar. Giet af en maal fijn – eventueel met wat kookvocht of water om de puree gladder te maken.

Frambozenpuree

Dit heb je nodig:

  • 500 g frambozen (vers of diepvries)

Zo maak je het:
Leg de frambozen in een pan met 1 el water (niet nodig als ze bevroren zijn, dan komt er genoeg water vrij) en kook ze op matig vuur 7-8 minuten. Maal ze. Wil je de kleine pitjes verwijderen, werk de frambozen dan door een fijne (groente)zeef.

Maispuree

Dit heb je nodig voor ca. 300 g:

  • 2 maiskolven, vacuümverpakt en voorgegaard (of kies voor een blikje zonder toegevoegd zout of toegevoegde suiker)

Zo maak je het:
Gebruik je verse maiskolven, kook deze dan ca. 15-20 minuten in een pan met water. Schrap met een mes de korrels van de kolf en maal fijn – eventueel met wat water om de puree gladder te maken. Je kunt de puree nog gladder maken door hem door een fijne zeef te werken, of ervoor kiezen je baby aan de wat grovere puree te laten wennen.

Wortelpuree

Dit heb je nodig:

  • 500 g wortels

Zo maak je het:
Was de wortels, verwijder de uiteinden en snijd in plakjes. Leg ze in een pan onder water, breng aan de kook, zet het vuur iets lager en laat ze in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken. Maal ze fijn met zo nodig een beetje van het kookwater.