Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
huid zwanger

Je huid verzorgen als je zwanger bent: zó doe je dat

Laten we eerlijk zijn: niet elke vrouw is tijdens haar zwangerschap gezegend met de welbekende ‘pregnancy glow’. Al die zwangerschapshormonen kunnen namelijk ook voor de nodige huidproblemen zorgen. Het kan dan ook zeker geen kwaad om tijdens je zwangerschap je huidverzorgings-routine aan te passen. Hier wat handige tips!

Advertentie

Tijdens je zwangerschap gieren er allerlei hormonen door je lichaam. Deze hormonen hebben niet alleen invloed op je humeur maar ook op je huid. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je lichaam meer pigment aanmaakt. Hierdoor kunnen bepaalde delen van je lichaam donkerder worden tijdens je zwangerschap. Het ‘zwangerschapsmasker’, een verkleuring van de gezichtshuid, is daar bijvoorbeeld één van. Ook kun je door een verhoogde talgproductie ineens last krijgen van puistjes en acne.

Handige tips

Reden genoeg dus om je huidverzorgings-routine eens onder de loep te nemen. Want wat kun je beter wel doen en wat niet? Dermatoloog Jennifer MacGregor heeft voor de site Purewow wat handige tips op een rijtje gezet.

1. Smeren, smeren én smeren

Door de hormonen kan je huid gevoeliger worden. Daarnaast kan de groei van je lichaam zorgen voor een droge, jeukerige huid. Gebruik daarom een goede moisturizer voor je gezicht en een voedende olie of lotion voor je lichaam. Probeer vooral voor natuurlijke oliën te gaan zoals kokosnoot, jojoba of vitamine E. Cacoa en shea butters doen het ook altijd goed!

2. Gebruik altijd een gezichtscrème met een beschermingsfactor (bij voorkeur spf 50+)

Advertentie

Tijdens een zwangerschap maakt je lichaam meer pigment aan. Het is daarom belangrijk om je huid altijd te beschermen met een beschermingsfactor. Probeer voor een minerale crème te gaan die zink of titanium bevat (of allebei) en draag een hoedje of pet op hele zonnige dagen. Let er verder op dat je genoeg vitamine D binnen krijgt. Neem een vitaminesupplement om zeker te zijn dat je geen tekort oploopt.

3. Gebruik vitamine C

Het gebruiken van een vitamine C serum is volgens MacGregor daarnaast een van de beste dingen die je voor je huid kan doen. Zo’n serum bevordert niet alleen de productie van collageen (een proteïne die je huid stevig en elastisch maakt), maar beschermt je huidcellen ook nog eens tegen vrije radicalen en UV-schade.

4. Check altijd de ingrediënten

Omdat bepaalde ingrediënten door het lichaam worden opgenomen als ze op de huid worden aangebracht, is het belangrijk om te weten wat veilig is en wat je moet vermijden als je zwanger bent. Volgens MacGregor is het verstandig om ingrediënten als benzoylperoxide, retinol, formaldehyde, aluminium en salicylzuur (BHA) niet te gebruiken.

BEKIJK OOK: Striae: hoe ontstaat het en wat kun je er aan doen?

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Purewow.com – Beeld: Shutterstock


 

Redactioneel – Offer – Praktisch en veiligheid

Maak je huis kindveilig

Veilige traphekjes
Shop nu