Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
neefje belangrijk kind
door

5 redenen waarom zijn neefje zo belangrijk is voor jouw kind

Een speelkameraadje op saaie familieverjaardagen, een bloedverwant met wie je géén ruzie hoeft te maken om speelgoed. Als je zelf met een neefje bent opgegroeid, snap je het meteen: die band is onverwoestbaar. 5 redenen waarom een neefje zo belangrijk is voor jouw kind.

Advertentie

1. Hij groeit samen met je kind op

In de loop der jaren zal je kind mensen ontmoeten die veel voor hem zullen betekenen. Maar een neefje groeit mét hem op, en dat is goud waard. Zijn vroegste herinneringen zullen met zijn neefje zijn. Een neefje is als een broertje of zusje, maar dan ongecompliceerder: met hem hoef je thuis geen ruzie te maken om speelgoed, en heb je minder ergernissen omdat je simpelweg niet op elkaars lip zit.

2. Hij is het leukste speelkameraadje

Op bezoek gaan bij jouw broer of zus is een groot feest voor je kind: dat betekent ravotten met zijn neefje! Op latere leeftijd zal hij maar wat blij zijn dat zijn neef er ook is op het jaarlijkse familieweekend. En die wat saaiere kringverjaardag van opa en oma is met hem erbij tóch leuk.

3. Hij is een grote steun en toeverlaat

Tuurlijk, een tante of opa kan ook een luisterend oor bieden. Maar een neefje is misschien wel een grotere steun, omdat ze van (ongeveer) dezelfde leeftijd zijn en ze elkaar daardoor beter begrijpen. Dat maakt het een stuk makkelijker om naar hem toe te stappen om zijn hart te luchten.

Lees ook: Waarom opa’s en oma’s belangrijk zijn in de opvoeding

4. Hij gaat voor je kind door het vuur

Een neefje voelt als een vriend, maar dan nét wat meer. Hij zal er namelijk altijd voor hem zijn, wat er ook gebeurt. Waar dat ‘m in zit? De bloedband. Een onderzoek uit 2013 dat gepubliceerd is in British Journal of Psychology wijst uit dat mensen familieleden, onder wie neven en nichten, eerder helpen dan vrienden. Ongeacht hoe hecht (of niet) ze met die familieleden zijn.

Advertentie

5. Hij is een vriend voor het leven

Samen gaan ze door elke fase in hun leven, waarin ze een grote steun voor elkaar kunnen zijn. Aan een woord hebben ze genoeg: aan zijn neefje hoeft hij niks uit te leggen, want hij kent zijn hele geschiedenis, inclusief ingewikkelde familiebanden. Een goede band met een neefje kan een leven lang duren, in tegenstelling tot vriendschappen en huwelijken.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Fatherly, Chicagotribute, – Beeld: Getty Images

Redactioneel – Offer – Vitamine D en K

Vitamine D en K

Voor voldoende voedingsstoffen
Bekijk nu