Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 

Babyuitzet tweeling: dit heb je nodig

Als je een baby krijgt, moet je heel wat spullen aanschaffen. Maar als blijkt dat je er niet één, maar twee (of misschien drie of vier) verwacht, wordt het een stuk lastiger. Want heb je dan alles dubbel nodig?

Advertentie

Kies je voor twee gewone boxen of een tweelingbox? En welke kinderwagen kun je het beste aanschaffen. Als je een tweeling verwacht, is dit nog maar een fractie van de meest voorkomende vragen.

Tip! Duowagens van verschillende merken shop je hier

Vraag om advies van andere ouders

Om af te wegen wat je echt nodig hebt, kun je het beste informeren bij ouders die ook een tweeling hebben. Zij kunnen je het beste adviseren welke grote items je juist wel dubbel moet aanschaffen en van welke items je ook prima een enkel exemplaar kunt hebben.

Natuurlijk heb je niet van alle babyspullen het dubbele nodig. Denk aan een commode of een babybadje. Je kunt immers maar één kind tegelijk vasthouden en wassen. Je hebt wel voor elk kind een eigen ledikantje of wiegje, kinderstoel en autostoel nodig. Tweelingen worden de eerste weken overigens vaak samen in een ledikantje gelegd, dat je aan beide kanten kunt opdekken. Heb je veel ruimte in huis? Dan kan een tweelingbox handig zijn. Maar in een gewone box kunnen ze ook prima het eerste jaar liggen en spelen. Hebben ze na een jaar meer ruimte nodig en gaan ze kruipen en lopen? Kijk dan eens naar een inklapbare grondbox.

Advertentie

Lees ook: Dit zijn de beste babyfoons zonder camera van dit jaar

Babyuitzet voor tweeling babykamer

De inrichting van een tweeling babykamer moet niet alleen leuk zijn, maar vaak ook praktisch. Je moet tenslotte twee ledikantjes kwijt en dubbel zoveel luiers, hydrofiel doeken en kleding. Naast een commode, kan een extra roltafel bijvoorbeeld erg handig zijn om snel luiers bij de hand te hebben. Op een tweeling babykamer hoort ook een fijne voedingsstoel. Deze moet comfortabel en ruim genoeg zijn om twee baby’s tegelijkertijd te kunnen voeden.

Babyuitzet voor in bed

Lees ook: welke soorten kruiken zijn er en gebruik je ze veilig?

Babyuitzet voor in de klerenkast

De meeste baby’s hebben maat 50/56 als ze worden geboren, maar tweelingen komen vaak eerder en zijn dan dus ook klein van stuk. Koop daarom voor de zekerheid een paar rompertjes of boxpakjes in maat 44, of vraag hierna op tweeling-Facebookpagina’s.

Investeer in een goede wandelwagen

Een goede wandelwagen is het halve werk! De meeste baby's vinden het heerlijk om te wandelen en slapen goed in de wagen. Zo heb jij even je handen vrij. Woon je in de stad? Dan kan een wandelwagen in de lengte ideaal zijn vanwege de smalle straten en smalle gangen. Op Marktplaats worden (voor de helft van het geld) vaak prima duo-wagens aangeboden.

tip

Babyuitzet voor de verzorging

Babyuitzet voor de borstvoeding

Babyuitzet voor de flesvoeding

Babyuitzet voor als je op pad gaat

Babyuitzet voor in huis (en gewoon leuk!)

Geld besparen

Wil je liever wat minder geld aan je babyuitzet uitgeven? In winkels met tweedehands spullen of op Marktplaats zijn vaak prima kleertjes en meubels te koop. Op Vinted kun je zelfs zoeken naar speciale tweeling-aanbiedingen. Spullen die je maar een beperkte periode gebruikt, zoals een wieg of kruiken, kun je ook huren of lenen. Word verder lid van speciale facebookpagina’s voor tweelingouders.  Hier worden vaak spullen weggegeven of voor weinig verkocht. En wist je dat je bij bepaalde winkels ook tweelingkorting krijgt? Vraag hier gewoon naar. En koop luiers altijd (!) in de aanbieding. Dit scheelt je -zeker met een tweeling- zo een paar tientjes per maand. Ouders van Nu zoekt regelmatig alle Pamper aanbiedingen bij elkaar.

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting