Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
zwangere vrouw op rug krijgt reiki behandeling

Reiki tijdens en na de zwangerschap

Als je zwanger bent is je hormoonhuishouding uit balans. Je lichaam stelt alles in het werk om deze balans weer terug te vinden. Reiki kan hierbij helpen.

In samenwerking met expert

Sanne Kerkhof

Yogalerares

Reiki tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam sterk. Je energie-evenwicht staat voortdurend onder druk. Je merkt dit zowel fysiek als emotioneel. Je bent vermoeider en labieler dan anders en daarnaast kun je last krijgen van zwangerschapskwalen, zoals bijvoorbeeld ochtendmisselijkheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen, huilbuien, rugklachten, aambeien en gebrek aan energie. Reiki heeft een positieve invloed op dit energie-evenwicht. Wanneer de energie weer in balans is, kunnen ook je klachten verdwijnen.

Advertentie

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse behandelingsmethode ontwikkeld door Dr. Usui. Met handoplegging wordt gedurende dertig minuten de energiedoorstroming in je lichaam bevorderd. Het brengt rust en evenwicht voor jezelf en je ongeboren baby.

Reiki is erop gericht je innerlijke energie te geleiden. Het reinigt je lichaam en geest en geeft je diepe ontspanning om goed met angsten en onzekerheid om te kunnen gaan. Je gaat sneller reageren op alle veranderingen in je lichaam en levensstijl. De zwangerschap zal daardoor rustiger en natuurlijker verlopen. Jij en je baby in je buik worden heel rustig tijdens of na een Reikibehandeling.

Aanstaande vaders

Ook voor je partner verandert er veel en ook hij krijgt misschien te maken met vragen en twijfels. Word ik wel een goed vader? Kan ik de verantwoordelijkheid aan? Kan ik mijn leven aanpassen aan het kind? Reiki is dus ook voor aankomende vaders geschikt, zodat ook zij zich beter kunnen ontspannen en voorbereiden op de komende veranderingen.

Reiki na de bevalling

Je lichaam herstelt gemakkelijker na de bevalling en ook verwerk je de bevalling emotioneel gezien eerder.

Let op:

Reiki vervangt op geen enkele wijze medische behandeling/begeleiding, maar is een aanvulling, en kan een positieve invloed hebben op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

Kijk voor meer informatie op: Power-aan.nl

Dit artikel is tot stand gekomen en goedgekeurd door artsen en andere (medische) deskundigen van het Ouders van Nu expertteam.

Sanne Kerkhof

Yogalerares

Sanne Kerkhof is Internationaal Gecertificeerd Vijñānā Yoga-lerares, geeft leraren trainingen van Nederland tot Bali en heeft inmiddels 25 jaar practice ervaring en 20 jaar les ervaring.

Internationaal geregisseerd Vijñāna Yoga Docent.
Met een practice van 25 jaar is Sanne een senior in de Yoga community. Ze is gastdocent in Yoga Teacher trainingen in Nederland, Dubai & Bali en geeft Retreats in Nederland en Italië. “Door yoga-oefeningen in ons leven op te nemen bevorderen we onze gezondheid op alle niveau’s, fysiek, spiritueel en mentaal. Juist het toepassen van yoga in ons dagelijks leven en dat met anderen delen is mijn grootste drijfveer.”

Vijñānā Yoga is ontstaan uit de 2 traditionele stromingen Ashtanga en Iyengar. De precisie van Iyengar wordt gecombineerd met de flow van Ashtanga. Daarnaast besteedt Vijnana Yoga veel aandacht aan meditatie, krya's, vayu's en pranayama (ademhalingsoefeningen).

Samana Yoga Center biedt lessen voor zowel beginners als gevorderden. De oprichter en eigenaresse van Samana, Sanne Kerkhof, is in deze traditie opgeleid. Haar specialismen zijn zwangerschapsyoga, postnatale yoga, babymassage en restorative yoga. Hoe hou je de practice organisch, fun en verassend, de beginners mind levend, nieuwsgierig en onderzoekend? Laat je verassen tijdens de Vijñāna zwangerschaps lessen. Sanne heeft heeft drie volwassen dochters.

Contact
Website
Facebook
Instagram

Zwangerbox partnerpagina Waterwipes 2022

Waterwipes

Bekijk de website