Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Handig: checklist babyuitzet

Check, check, dubbelcheck. Heb je alles in huis voor als de baby wordt geboren? Deze checklist kan je erbij helpen. Ook handig als je al kinderen hebt, maar er toch items vervangen moeten worden.

Ouders van Nu samen met Babypark

Download hier deze checklist om uit te printen

Babykamer

Een babykamer wordt ingericht met een wieg of ledikant, een kast en een commode. Het is handig dat de commode voor zowel jou als je partner een handige werkhoogte heeft. Om het bedje op te maken heb je een goed matras met een matrasbeschermer, hoeslakens, lakens en dekens nodig. Een pasgeboren baby heeft vaak moeite om zichzelf warm te houden. Daarom zijn aluminium kruiken of een elektrische Zensy kruik inclusief bijbehorende kruikenzakken nodig.

– wieg/ledikant
kast
– commode
– matras met matrasbeschermer
– 3 hoeslakens
– 3 lakens
– 2 dekens
– 2 aluminiumkruiken of een elektrische Zensy kruik (met bijbehorende kruikenzakken)

Babykleding

Voor een goede basis in de kledingkast heb je minimaal vier rompers nodig, vijf truitjes en drie broekjes. Denk ook aan accessoires zoals minstens twee mutsjes en vier paar sokken. Vergeet bovendien geen kledinghangers en opbergmandjes om alle babykleding netjes op te ruimen in de kledingkast.

– 4 rompers
– 5 truitjes
– 3 broekjes
– 2 mutsjes
– 4 paar sokken
– kledinghangers
– opbergmandjes

Verzorging moeder & kind

In veel gevallen wordt een kraampakket vergoed door je zorgverzekeraar. Een kraampakket bevat alle benodigdheden voor de verzorging van de moeder tijdens en na de bevalling. Daarnaast gebruik je in de kraamweek twee thermometers: één voor de moeder en één voor de baby. Zorg dat je voor de baby genoeg luiers in de kleinste maat en billendoekjes op voorraad hebt. Wees voorzichtig met verzorgingsproducten voor je baby zoals babyoliën of crèmes, je weet tenslotte niet of de huid van je kind hiertegen kan. Verder kun je nog denken aan een manicureset en een kapset voor de verzorging van je kind.

– kraampakket (verstrekt door zorgverzekeraar)
– aankleedkussen
– 2 thermometers
– luiers (kleinste maatje)
– billendoekjes
– verzorgingsproducten baby
– manicureset voor baby

Voeding

Het is handig om voldoende zoogkompressen in huis te hebben. Zowel voor borstvoeding als voor flesvoeding geldt dat monddoekjes handig zijn om altijd in de buurt te hebben tijdens het voeden. Wanneer je kiest voor flesvoeding zijn flessen, een melkpoedertoren, een flessenborstel en een flesverwarmer een musthave. Vergeet bovendien niet om alvast wat melkpoeder in huis te halen.

– zoogkompressen
– spuugdoekjes
– flessen
– melkpoedertoren
– flessenborstel
– flesverwarmer
– melkpoeder (als je geen borstvoeding geeft)
– sterilisator

Thuis & onderweg

Je interieur zal wat aanpassingen nodig hebben bij de komst van een baby, want een box met een boxkleed zal je goed van pas gaan komen. Ook een wipstoeltje is ideaal om af en toe even je handen vrij te hebben. Wanneer je kind in het ziekenhuis geboren wordt, heb je al heel snel een babyautostoel nodig om met je kind naar huis te mogen. Wanneer je er met je kind op uit wilt gaan is een kinderwagen of draagdoek onmisbaar. Een ruime verzorgingstas waar je alle spulletjes van je kind in kunt vervoeren zal je goed van pas komen.

– box
– boxkleed
– wipstoeltje
– autostoeltje
– kinderwagen
– draagdoek
– luiertas

Optioneel (of later ook aan te schaffen)
– kinderstoel

In bad

Om je kind te wassen heb je een babybadje met badstandaard nodig. Vervolgens is een waskussen (wordt ook wel aankleedkussen genoemd) ideaal als zachte ondergrond om je kind af te drogen en aan te kleden. Om de afstand tussen het bad en het waskussen te overbruggen kun je je kind in een badcape wikkelen. Voor het afdrogen maak je gebruik van hydrofiele luiers. Deze zijn heel zacht en nemen gemakkelijk vocht op.

– babybad met badstandaard
– waskussen
– badcape
– hydrofiele luiers

Optioneel
– Tummy Tub

Extra’s of pas later nodig

Tot slot zijn er nog een aantal items die je niet persé nodig hebt, maar die wel heel erg handig zijn. Denk aan voedingsbeha’s en een borstkolf wanneer je borstvoeding geeft of een sterilisator om flessen en spenen eenvoudig te reinigen. Een voedingskussen ondersteunt je arm op een comfortabele manier waardoor je je kind in een heel prettige houding kunt voeden. Een babyfoon is niet noodzakelijk, maar wel erg handig. Vooral in goed geïsoleerde nieuwbouwhuizen kan het voorkomen dat je je kind nauwelijks kunt horen als hij of zij huilt.

– voedingsbeha’s
– borstkolf (elektrisch of handmatig)
– bewaarbekers voor babyvoeding
– voedingskussen
– babyfoon

Corona-maatregelen bij Babypark

Alle Babypark Megastores zijn weer open. Maak een afspraak voor personal shopping of stap vrijblijvend binnen. Uiteraard volgt Babypark nauwlettend het RIVM-beleid en worden voorgeschreven richtlijnen en maatregelen met zorg in acht genomen. Ook is er een duidelijke hygiëne-instructie bij de entree van elk filiaal. Het is ook weer mogelijk om meubels te laten monteren. Bekijk op de website alle tarieven.