Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
talent knid ontdekken

Hoe ontdek je de talenten van je kind?

Is jouw kind een getalenteerd sporter, kunstenaar of onderzoeker? Jij kunt hem helpen zijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Advertentie

Gegeven of gegroeid

Iedereen heeft talenten. Sommige kinderen tonen hun talent al vanaf zeer jonge leeftijd, terwijl anderen in hun talenten groeien. Zo kan je kind een geboren zanger zijn en van kleins af aan willen optreden. Maar het kan ook zijn dat je kind geen interesse toont in sport, totdat hij er op school mee in aanraking komt. Dan komt hij misschien in het schoolvoetbalteam omdat hij zoveel talent blijkt te hebben.

Talenten ontdekken

Talenten ontdekken gaat deels vanzelf, want het heeft te maken met de interesses van je kind. Het helpt als je samen verschillende activiteiten onderneemt om hem van alles te laten ‘proeven’. Misschien is het een rondleiding in een museum of iemand die op school over een bepaald onderwerp vertelt waardoor je kind ergens enthousiast over wordt. Ga eens naar de bibliotheek met je kind en kijk welke boeken hij uitkiest; misschien over dieren, dingen bouwen of juist over knutselen. Talent ontdekken is ook een kwestie van goed kijken naar je kind. Wat vindt hij leuk, waar kijkt hij naar op tv?

Pushen heeft geen zin

Het helpt om twijfelaars een duwtje te geven in een bepaalde richting. Doe dat niet te hard, want het kan ook averechts werken. Het ene kind wil alleen maar piano spelen en droomt van grote concerten geven. Het andere kind kan goed gitaarspelen maar doet dat liever alleen op zijn kamer. Koester het talent van je kind, maar toon ook begrip als hij andere dingen wil uitproberen. Maak wel altijd afspraken over hoe lang hij iets gaat doen. Zeg bijvoorbeeld dat hij minstens een half jaar naar pianoles moet blijven gaan als hij eraan begint.

Hulplijnen

Maak gebruik van je netwerk om je kind te helpen zijn talenten te ontwikkelen. Schrijft je kind heel graag en ken je een journalist, laat je kind dan een paar uurtjes meelopen op de redactie. Ken je een goede hockeyer, vraag dan of hij jouw kind wat tips wil geven. Deze mensen fungeren als rolmodel voor je kind en kunnen waardevol zijn voor de ontwikkeling van zijn talent.

Advertentie
Commercieel – Hema – Offer – Autogarage hout

Autogarage hout

Stevige autogarage met helikopterplatform
Vind je hier