Educatief speelgoed per leeftijd

Educatief speelgoed per leeftijd

Met educatief speelgoed leert je kind spelenderwijs zijn fantasie, motoriek en ruimtelijk inzicht te gebruiken. Het is leerzaam, maar vooral ook erg leuk. Er is tegenwoordig hartstikke leuk speelgoed waar je kind ook nog iets van opsteekt.

Voordelen

Spelen is leren. Als kinderen jong zijn, zijn ze voortdurend nieuwe dingen aan het leren. Educatief speelgoed daagt je kind uit om van alles te onderzoeken. Dat is goed voor het intellectuele vermogen en stimuleert de creativiteit. Educatief speelgoed kan helpen bij:

  • Verberen van de ruimtelijke ontwikkeling
  • Ontwikkelen van cognitieve vaardigheden
  • Verbeteren van de grote motorische vaardigheden
  • Ontwikkelen van de fijne motoriek
  • Creativiteit stimuleren
  • Het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden

Daarnaast leert je kind er veel nieuwe dingen van. Hij kan kennis opdoen over taal, rekenen, muziek, de natuur en de wereld.

Educatief speelgoed voor baby’s

Voor baby’s is er al leuk speelgoed waar ze iets van kunnen leren. Spelen helpt je baby bij het ontwikkelen van de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie.

Educatief speelgoed voor peuters

Peuters ontdekken de wereld om hen heen. Ze leren tellen, vormen herkennen of torens bouwen. Educatief speelgoed helpt je peuter bij het ontwikkelen van zijn interesses. Kijk vooral naar wat hij leuk vindt om te doen.

Educatief speelgoed voor kleuters

Kleuters houden van samen spelen met leeftijdgenootjes. Ze verbeteren hun reken- en taalvaardigheden met leuke spelletjes, oefenboekjes en bordspellen.

Educatief speelgoed voor schoolkinderen

Een kind op de basisschool leert leren lezen, rekenen en schrijven. Educatief speelgoed kan helpen met het ontwikkelen van die nieuwe vaardigheden.