Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

zwangerschapsverlof, vrouw zwanger, zwangere vrouw

Wat doen tijdens zwangerschapsverlof?

Eindelijk verlof, maar wat moet je met al die tijd? Minimaal vier weken voor de uitgerekende datum trek je op je werk de deur achter je dicht en begint je verlof. Wat doen tijdens zwangerschapsverlof?

Wat doen tijdens zwangerschapsverlof

Kijk je er sinds de teststreepjes al naar uit? Of ben je bang voor verveling? Nergens voor nodig. Er zijn genoeg leuke dingen te doen.

Advertentie

Kalmpjes aan

Je zwangerschapsverlof is een bijzondere tijd. Ineens ben je thuis, heb je geen werkstress en kun je doen wat je wilt. Maar verlof heb je niet voor niks. Je lichaam geeft aan dat het tijd is het rustiger aan te doen. Vooral aan toegeven, doe overdag vaak een dutje en plan niet te veel dingen.

De eerste week

De kleertjes moeten nog gewassen worden, de kast moet worden opgeruimd, de laatste dingen voor de babyuitzet moeten nog gekocht worden en de geboortekaartjes moeten worden besteld. Herkenbaar? Doe al deze dingen in de eerste week, dat geeft rust.

Zelf maken

De kinderkamer behangen met je dikke buik is lastig, maar wat kleine dingen zelf maken, gaat natuurlijk wel. Misschien is het een goed idee om de naaimachine eens van stal te halen, of er een te lenen. Maak bijvoorbeeld van een lapje stof een leuke kussenhoes in de stijl van de kinderkamer.. ..

Sporten

Fanatiek sporten gaat niet meer. Wat je vaak nog wel tot het eind kunt doen, is zwemmen. Ga met lekker weer buiten zwemmen in het openluchtzwembad of bezoek een meertje.

Dagboek

Schrijf elke dag op hoe je je voelt en wat je hebt gedaan. Schrijf ook op wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd en wat je verwacht van de komende tijd. Het is erg leuk dit ook bij te houden als je kind er is. Hoe gaat de ontwikkeling? Hoe gaat het met eten, welke karaktertrekjes zie je?

Go local

Neem eens de tijd om je eigen omgeving te verkennen. Je zult verbaasd zijn over hoeveel leuke dingen er te doen zijn in je eigen buurt. Rijd eens naar een dorp of stadje verderop, wedden dat ze daar net andere winkeltjes hebben? Zoek eens op internet of er niet ergens een boer zit die lekkere verse kaas of vers vlees heeft en ga op zoek naar streekproducten.

Ben je niet meer zo mobiel? Maak dan van het boodschappen doen iets speciaals. Haal niet alles bij de supermarkt, maar koop lekkere verse producten bij de slager, de groenteman, enzovoort.

Ideetjes

Leg een ideeënmap aan. Zoek op internet leuke winkeladresjes en kijk naar dingen die je straks met je kind wil gaan doen.

En verder…

…is het een aanrader om jezelf verwennen met de schoonheidsspecialist en de kapper. Daar kom je straks niet zo snel aan toe. Ga lekker met een krant op een terras zitten en lunch met vriendinnen. Plak die foto’s in, lees die boeken en kijk die films, nu kan het!

De realiteit

Je dacht misschien dat je ging uitrusten, genieten en je to do-lijst op je gemak ging afwerken tijdens je zwangerschapsverlof. Maar de werkelijkheid is vaak net wat anders. Zeker als dit je tweede of derde zwangerschap is…

Check deze acht voornemens voor je zwangerschapsverlof die niet altijd uitpakken zoals je gehoopt had.