Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
budget-knutselen
door

15x de leukste knutselwerken maken voor een prikkie

Gezellig samen aan de slag met papier, stiften en lijm. Deze kunstwerkjes zien er geweldig uit en zijn heel makkelijk om te maken. Plus: het kost je zowat niks.

Advertentie
 1. Prachtig poppenhuis

  poppenhuis knutselen
  Bron: Pinterest

  Top voorbeeld van budget knutselen: met een kartonnen doos en een beetje creativiteit kom je al een heel eind. Het begint met het op maat knippen van het huis en natuurlijk het in elkaar zetten met lijm (of een nietmachine). Daarna volgt het leuke werk: het versieren. Met gekleurd papier, stiften, glitters en lijm wordt het een prachtig poppenhuis.

  Tip: Lijm, een kinderschaar en gekleurd karton? Je shopt het hier.

 2. Vrolijke paardenbloemen

  knutselen met afwasborstel
  Bron: Pinterest

  Advertentie

  Haal het voorjaar in huis door samen paardenbloemen te maken. Het enige wat je nodig hebt, is : verf, papier, een kwast en een afwasborstel. Met de haren van de afwasborstel stempel je eenvoudig de verf op het papier, waardoor je de kop van de paardenbloem krijgt. Nu nog de steel erbij schilderen, et voilà.

 3. Kaarten maken

  kaart maken
  Bron: Pinterest

  Maak een mooie kaart voor opa en oma. Vouw een gekleurd vel dubbel en omlijn de hand van je kind met een potlood op het papier. Wel even opletten dat je dit bij de gevouwen rand doet. Knip de hand daarna uit en klap het papier open. Als het goed is, vormt zijn twee handen nu  ok een hartje. Voor de kaart gebruik je een ander vel papier in een nieuwe kleur. Vouw dit papier ook even dubbelvouwen in de lengte, zodat je de hand daarna aan de binnenkant kunt plakken. Het kleine stuk papier dat over is, vormt het hart. Deze mag op de voorkant. Nu nog een lieve tekst erbij en jullie namen erop, en hop de kaart kan door de brievenbus.

  Lees ook: Uitnodigingen maken voor een kinderfeestje

 4. Grappige stokpaarden

  paard knutselen
  Bron: Pinterest

  Advertentie

  Met dit knutselwerk ben je wel even zoet, maar het resultaat mag er zijn. Een leeg flesje cola vormt de ideale snoet. Buig de fles op driekwart hoogte om. De korte hals is de nek van het paard, de rest dient als zijn hoofd. Nu begint het versieren. Met touw maak je haren en een hoofdstel, van papier maak je de ogen, neusgaten en oren. En o ja, als je buiten een stok kunt vinden die precies in de opening van het flesje past, maken jullie er samen een echt stokpaard van.

 5. Knappe vissen

  vissen knutselen
  Bron: Pinterest

  Je hebt vast nog wel cd’s liggen waar je niets meer mee doet. Zonde, want ze zijn perfect knutselmateriaal. Je kind heeft vast de grootste lol om een cd om te toveren tot een vis die niet zou misstaan in Finding Nemo. Laat hem de vinnen maken van papier en met een marker kan hij zich uitleven om van de vis een echte vis met schubben te maken.

  Lees ook: Creatieve therapie voor kinderen

 6. Sissende slang

  slang knutselen
  Bron: Pinterest

  Verzamel een aantal wc-rollen en het project slang kan van start. Schilder de wc-rollen eerst in een vrolijke kleur. Zijn ze droog? Knip de uiteinden in punten en maak gaatjes om de rollen met elkaar te verbinden. Pijpenragers zijn hier perfect voor, maar een nietje volstaat anders ook. Tot slot nog een klusje voor je kind: de ogen en tong knip je uit papier en plak je op de slang met lijm.

  Meer voorbeelden? 10x knutselen met wc-rollen

 7. Vingerpoppetjes

  vingerpoppetjes
  Bron: Pinterest

  Vingerpoppetjes beloven uren speelplezier. Bereid je voor op een heuse toneelvoorstelling zodra het knutselwerkje af is. Het werkt het beste als je sterk papier of karton gebruikt voor de poppetjes. Je kind kiest een dier of poppetje uit, knip de vorm uit en vergeet de gaten voor de vingers niet. Nog even versieren met stiften, verf en versiersels, en de voorstelling kan beginnen.

 8. Paasbeste haas

  paashaas knutselen
  Bron: Pinterest

  Pasen of niet, deze paashazen fleuren je kind in één keer op. Ideaal voor moeders met weinig tijd óf creativiteit, want je hebt niet veel nodig. Een vel papier in een vrolijke kleur voor de lege wc-rol, bijpassende kleuren papier voor de oren en wat stiften om de paashaas te versieren.

 9. Rendieren

  rendieren
  Bron: Pinterest

  Knutselen vind je kind het allerleukst als het een echte kliederboel mag worden. Dit knutselwerk is daar perfect voor, want hij mag met zijn voeten in de verf gaan staan. De twee voetafdrukken dienen als het gezicht van de rendieren. Met stiften en verf maakt hij hem vervolgens zo mooi als hij zelf wil.

 10. Toetjestulpen

  tulpen knutselen
  Bron: Pinterest

  Toetjes eten was nooit eerder zo leuk. Je hebt er namelijk wel een paar nodig voor deze kunstige tulpen. Gebruik de lege bakjes voor het potje en de tulp zelf. Groene rietjes vormen de steel en met papier maak je de bladeren. Wel alles goed vastlijmen, zodat je geen treurige tulpen krijgt.

  Lees ook: Wat mogen peuters (nog) niet eten?

 11. Stoere verrekijker

  verrekijker knutselen
  Bron: Pinterest

  Een verrekijker hoef je niet te kopen, die maak je zelf. Verf de wc-rollen in een kleur naar keuze en bevestig er een leeg (lucifer)doosje tussen. Met lijm zet je vervolgens het touw vast dat dient als koord. Even laten drogen, en klaar.

 12. Koffiefilter konijnen

  koffiefilter knutselen
  Bron: Pinterest

  Jij een bak koffie, je kind een knutselwerkje zoals deze paashaas. Een hond, kat of paard: de opties zijn eindeloos. Versier met gekleurde touwtjes en stiften om het dier een gezicht te geven.

 13. Ei-zersterke krokodil

  krokodil van eierdoos
  Bron: Pinterest

  Met dit knutselwerk is je kind wel even zoet. Als lichaam gebruik je een tissuedoos en daarop plakken jullie de helft van een eierdoos. De wc-rollen dienen als poten en met vilt of papier, heb je zo de tanden en tenen gemaakt. De staart maak je van de andere helft van de eierdoos. Hiervoor knip je alle eiervakjes uit en stapel je ze op elkaar. Groen kleurtje erover, alles aan elkaar vastplakken en je hebt een toffe krokodil.

 14. Enige eenhoorn

  unicorn maken
  Bron: Pinterest

  Wat een plaatje, hè? Grote kans dat je deze unicorn nooit meer mag weggooien. Terwijl je kind de wc-rollen op elkaar zet, ga jij alvast aan de slag met het knippen van de oren en de hoorn. Wol of touw is perfect om te gebruiken voor de manen. Lijm het vast met een lijmpistool en goed laten drogen. Teken samen daarna de ogen en wangetjes en klaar.

 15. Hippe dierenborden

  borden beschilderen
  Bron: Pinterest

  Wie wordt er niet blij van zo’n prachtig beestenbord! Giraffen, dino’s, vissen en muisjes: je kan het zo gek niet bedenken. Het enige wat je nodig hebt, zijn: papieren borden en verf. Na het knutselen wel een mooi plekje geven in huis, hè?

  Lees ook: 10 tips voor binnenspelen

Beeld: Pinterest

Ouders van Nu product – Van buik tot baby

Antwoord op al je vragen over zwanger worden, zwanger zijn én bevallen!

€27,50
Bestel nu