Babyuitzetlijst, de complete checklist

Babyuitzetlijst, de complete checklist

Je hebt heel wat spullen nodig als je een baby krijgt. Maar wat allemaal? En waarop moet je letten bij het uitzoeken? In onze babyuitzetlijst checklist vind je de handigste babyspullen op een rij.

Een babyuitzet (kleertjes, verzorging en meubels) heb je vanaf ongeveer € 950,-. De kosten voor bijvoorbeeld een box, kinderwagen en autostoeltje komen daar nog bij. Hieronder vind je alle benodigdheden voor je baby op een rij.

Babyuitzet voor de babykamer

Babyuitzet voor in bed

Shop je babyuitzet met korting in de Ouders van Nu shop!

Babyuitzet voor in de klerenkast

De meeste baby’s hebben maat 56 als ze worden geboren, maar het is handig om wat kleertjes in verschillende maten te hebben liggen voor het geval jouw exemplaar wat groter of kleiner uitvalt.

Rompertjes met een overslag zijn voor het eerste begin ideaal. Zo’n rompertje gaat niet over het hoofd. Dat is vooral in het begin fijn, als je nog wat handigheid moet krijgen in het aan- en uitkleden. Babypakjes die je aan de onderkant kunt openmaken zijn handiger dan pakjes met de sluiting op de rug. Je kunt je baby dan namelijk laten liggen tijdens het aan- en uitkleden.

Babyuitzet voor de verzorging

Babyuitzet voor de borstvoeding

Babyuitzet voor de flesvoeding

Babyuitzet voor als je op pad gaat

Benodigdheden voor in huis (en gewoon leuk!)

Pasgeboren baby’s spelen nog niet, maar na een paar weken kunnen ze vaak wel reageren op (primaire) kleuren en op geluid. Een mobiel boven de wieg en een muziekdoosje zijn daarom vaak het eerste ‘speelgoed’. Na een maand of drie gaat je baby grijpen. Dan is het leuk om bijvoorbeeld aan de wandelwagen een boog met klein speelgoed te bevestigen.

Geld besparen

Wil je liever wat minder geld aan je babyuitzet uitgeven? In winkels met tweedehands spullen of op Marktplaats zijn vaak prima kleertjes en meubels te koop. Bovendien creëer je met wat mooie vintage items een unieke babykamer (let er wel op of de meubels voldoen aan de veiligheidseisen!). Spullen die je maar een beperkte periode gebruikt, zoals een wieg of kinderwagen, kun je ook huren of lenen.