Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lichamelijke ontwikkeling van je baby

Zo leert je baby zijn lichaam kennen

De eerste vier maanden van zijn leven is alles vreemd voor je baby, zelfs zijn eigen lichaam. Jij kunt hem helpen dat stap voor stap te leren ontdekken.

 • Laat zijn lichaam zien
  Vertel je kind hoe hij eruitziet. ‘Kijk dit is een voetje met vijf teentjes.’ Of: ‘Dit zijn je beentjes. Kijk, je hebt er twee.’ Zo leert hij spelenderwijs.
 • Reflexen oefenen
  Je baby heeft reflexen waarmee je kunt ‘spelen’. Raak je bijvoorbeeld de buitenkant van zijn arm aan en wrijf je in de richting van zijn handje, dan zal hij het opendoen. Als je je vinger erin legt, gaat het weer dicht en houdt hij je vast met een stevig knuistje. Raak je zijn mond aan, dan heeft je baby de neiging om te gaan zuigen. Houd je je vinger of een tepel tegen de zijkant van zijn mondje, dan draait hij zijn hoofd die kant op, ook om te zuigen. Lees meer over de reflexen van je baby.
 • Babymassage
  Met babymassage help je je kind zichzelf ontdekken. Doordat je over zijn hele lichaam zijn huid op een prettige manier aanraakt, voelt hij al zijn lichaamsdelen.
 • Zelf lichaamsdelen ontdekken
  Leg je baby geregeld in een andere houding in de box of op een kleed op de grond. Zo ervaart hij de verschillen tussen op zijn rug, op zijn zij en op zijn buik liggen. Als een kind steeds in dezelfde houding ligt, vergeet hij bepaalde lichaamsdelen gewoon, omdat hij ze niet ziet. Bovendien help je zo voorkomen dat je baby een voorkeurshouding ontwikkelt. Benader hem de ene keer van de linkerkant en de andere keer vanaf rechts, zo stimuleer je hem om beide helften van zijn lichaam te gebruiken.
Redactioneel – Offer – Ontwikkeling baby

Educatief speelgoed voor je baby

Shop nu